‘Kadını ileriye taşıyacak olan yine kadındır’

‘Kadını ileriye taşıyacak olan yine kadındır’
CHP Beylikdüzü Kadın Kolları, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 78.Yılı dolayısıyla bir söyleşi düzenledi.

CHP Beylikdüzü Gürpınar Dayanışma Evi’nde gerçekleşen etkinlikte, Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini oluşturan kadınların her noktada eşit olması için kadınlara önemli görevler düştüğüne temas edilerek kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiği ifade edildi.
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık 1934 tarihinin kadının siyasette söz sahibi olmasında önemli bir tarih olduğunu belirten CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanı Figen Karahan,  Türk kadınının bu hakkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde birçok batılı ülkeden daha önce elde ettiğine vurgu yaptı. Karahan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki kadın vekil sayısının da olması gereken seviyeye ulaşamadığına dikkat çekti.
Karahan: Birlikte hareket edelim
Türk kadının 78 yıl önce elde ettiği bu hakkı, ileriye taşıyacak olanların da yine kadınlar olduğunu söyleyen Kadın Kolları Başkanı Figen Karahan, kadınların her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirtti.
Son yıllarda kadına şiddet oranındaki artışa da değinen Karahan,  “Kadına yönelik uygulanan şiddettin yüzde 30’u ölümle sonuçlanıyor. Sığınma evi olmayan bir kette, kadın çaresiz kalır. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakmak için birlikte hareket edelim” mesajını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.