'Kadınlar daha iyi siyaset yapıyor'

'Kadınlar daha iyi siyaset yapıyor'
Kadınlar, "Siyasette Kadının Yeri" adlı panelde “Yalnızca seçmek değil, seçilmek de istiyoruz” vurgusunda bulundu.
CHP İl Kadın Kolları'nın düzenlediği "Siyasette Kadının Yeri" adlı panele konuşmacı olarak katılan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, "Avcılar'da, cinsiyet eşitliği temelleri üzerinde, kadını ekonomik ve sosyal hayata katan, toplumun güçlü, özgür ve erdemli bireylerden oluşmasını hedefleyen halkçı projeler yürüttüklerini anlattı.

4 Aralık 2014 Perşembe günü, Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde CHP İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Siyasette Kadının Yeri" adlı panelde, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner’in yanı sıra çok sayıda katılımcı yer aldı.

HER ÜÇ KADINDAN BİRİ SİYASETÇİ OLMALI

Konuşmasında “Kadının iş gücüne katılmasının şart olduğunu” vurgulayan İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, şunları söyledi: "Ülkemizde kadın deyince maalesef yanında bir de sorun kelimesi ekleniyor. Biz yoksak barış, huzur olmaz. Kadınlar daha iyi siyaset yapıyor. Çalışkanız, yaratıcıyız, ama sayımız az, çoğalmalıyız.. Kadın siyasete elini değdirmeli... Her 3 kadından biri siyasetçi olacak... Bizim için kadınlar yaşamı paylaştığı gibi politikayı da paylaşmalı... En az erkekler kadar konuşmalı.."
KADININ SİYASETTE YER ALMASI ÜLKESİNE PRESTİJ SAĞLAR


Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de, konuşmasında, kadının siyasette yer almasının hem ülkesinde hem de dış dünyada prestij sağladığına dikkat çekerek, “"Kadın temsili, kendi ülkesine de prestij getirmektedir. Seçilen kadın kadar seçen toplumda takdir hak etmektedir.Seçme ve Seçilme Hakkı veren Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür ediyoruz” dedi.
“Kadın memnuniyeti odaklı yapacağız” ifadesini kullanan başkan Toprak Benli, şöyle devam etti: “Siyaset bir toplum mühendisliğidir, Belediyeler de toplum okuludur. Eşit olduğumuz güçlü, özgür, erdemli bir toplumda yaşamak istiyoruz. Bu da bilimle sporla sanatla olur... Kadın konuk evimizin çalışmaları devam ediyor. Kadını özgürleştirmek için çalışmalıdır. Bunun için kadının bakmakla yükümlü olduğu yaşlısını ve engellisini bizim konuk evimize bırakacak ve işe gidecek, akşam eve giderken de alacak…Bir kadını seçerek belediye başkanı yapan Avcılar halkına teşekkür ediyorum...”
SEÇMEK YETMİYOR SEÇİLMEK DE İSTİYORUZ

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan da yaptığı konuşmada , "Seçmek yetmiyor, seçilmekte istiyoruz. Bu nedenle, siyasi partiler kanunu ve seçim yasasındaki değişiklik taleplerinin ve kota uygulamasının yasalarda yer alması gerekmektedir. Yine kadın kollarının yan kol olmaktan çıkarılarak (1980 öncesinde olduğu gibi) haklarını geri almasını istiyoruz” sözlerini kaydetti.

CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner de, "CHP olarak kadınların Eşit Özgür ve dayanışma içinde yaşayacağı bir dünya için mücadele ediyoruz...Sözde değil, özde eşitlik istiyoruz. Kadının siyasetteki gücü arttıkça olumlu katkılarda artacak " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.