Kaftancıoğlu davası: Desteğe gelenler salona alınmadı, avukatlar dışarı çıkarıldı

Kaftancıoğlu davası: Desteğe gelenler salona alınmadı, avukatlar dışarı çıkarıldı
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında açılın davanın ilk duruşması bugün görüldü. Gergin geçen duruşma 18 Temmuz'a ertelendi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından açılan dava bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde görülecek. Kaftancıoğlu, 37. Ağır Ceza Mahkmesi’nde 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Kaftancıoğlu'nun duruşması başladı.

Kaftancıoğlu’na destek için çok CHP üye ve yöneticileri, STK temsilcileri, siyasi parti üyeleri, Fazıl Say'ın da aralarında olduğu sanatçılar Çağlayan Adliyesi önünde buluştu. Adliye önünde yapılan açıklamanın ardından duruşma salonuna geçildi. Kaftancıoğlu'na destek adliye koridorlarına taştı.


Gazeteci Hilmi Hacaloğlu twitter hesabından "2011 yılında açıldığında 328 bin 544 metrekare kapalı alanı olduğu için “Avrupa’nın en büyük adliyesi” olmak övünülen Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’nda 326 duruşma salonu var. 200 + kişilik salon salon sayısı 1 ve Kaftancıoğlu duruşması 30 kişilik salonda görülüyor." paylaşımını yaparak tepkisini dile getirdi. 


DURUŞMADA GERGİN ANLAR
Duruşma başladı. İrem Afşin'in aktardığına göre Canan Kaftancıoğlu seçim ile duruşma tarihi arasında az zaman olduğu için hazırlanamadığını söyledi (tebliğ tarihi 31 Mayıs 2019) ve savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Hakim "Yeterli süreniz vardı, hazırlansaydınız" diyerek süre talebini reddetti. "Savunmanızı yapacak mısınız?" diye yeniden Kaftancıoğlu'na sordu ve o da talebini yenileyerek "Seçim sürecinde avukatlarım ile görüşemedim" dedi. Avukatlar süre talebini yineledi.

Kaftancıoğlu'nun avukatları reddi hakim talebini değerlendirmeden duruşmaya devam edilmesine itiraz ettiler. Hakim söz almadan konuşan avukatı ve salonda tepki gösteren izleyicileri sözlü olarak uyardı, aksi halde salonun boşaltılacağını söyledi.

AVUKAT KAVİLİ SALONDAN ÇIKARILDI
Müşteki avukatlar sözlerine devam ederken, katılım talepleri ve heyet reddi talebinin reddi talebi alındı. Av. Ömer Kavilli duruma itiraz edince Kavilli salondan dışarı çıkarıldı. Hakim sürekli olarak "bütün salonu boşaltırım" şeklinde tehditlerde bulunurken, müşteki avukatların taleplerinin hepsini kabul etti.

Kaftancıoğlu'nun avukatlarının heyetin reddi istemi, heyetin kendi arasında hiç konuşmamasına rağmen oybirliği ile reddedildi.

Canan Kaftancıoğlu'nun avukatları müştekilerin talep ve beyanları hakkında kendilerine söz verilmediğini, hakimin heyet reddi ile ilgili karar vermeden önce müşteki avukatların taleplerine karar verdiğini söyledi ve reddi heyet talebini yineledi. Hakim, ara karar için 15 dakika ara verdi. 

Verilen aranın ardından hakim, savunma süre talebini kabul ederek duruşmayı 18 Temmuz'a erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.