KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLACAK

KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLACAK
31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 50.97 oy alarak Küçükçekmece Belediye Başkanı seçilen CHP'li Kemal Çebi, "Görüşemediklerim, konuşamadıklarım varsa bilsinler ki, kapımız daima herkese açık olacak. Hepimiz kazandık, birlikte başaracağız. Emin olu
İstanbul'da el değiştiren 4 ilçeden biri olan Küçükçekmece'de 223 bin 834 oy alarak başkan seçilen Kemal Çebi, birlik ve beraberlik mesajı verdi. "Bütün Küçükçekmecelileri dinlemeye çalıştım. Görüşemediklerim, konuşamadıklarım varsa bilsinler ki, kapımız daima herkese açık olacak" diyen Çebi, "Hepimiz kazandık, birlikte başaracağız. Desteğiniz için teşekkürler, sevgili Küçükçekmeceli hemşehrilerim" açıklamasını yaptı.

Yapacak çok işimiz var

Göreve başlar başlamaz herkesin başkanı olacağını vurgulayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, "Benimle birlikte yürüyen, bana güvenen tüm Küçükçekmecelilere yürekten teşekkür ediyorum. Emin olun ki; Küçükçekmece’de yaşayan herkesin belediye başkanı olacağım. Kime oy vermiş olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklamaya devam edeceğim. Küçükçekmece'de yapacak çok işimiz var. Görevi devralır almaz çocuklarımızın ve Küçükçekmece'mizin geleceği için hemen çalışmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

25 bin 270 fark attı

31 Mart'tta yapılan yerel seçimlerde İstanbul'da 4 ilçe el değiştirdi. Silivri CHP'den MHP'ye, Çatalca CHP'den AK Parti'ye, Esenyurt ve Küçükçekmece ise AK Parti'den CHP'ye geçti. Küçükçekmece'de kıran kırana bir seçim olurken CHP adayı Kemal Çebi oyların yüzde 50.97'sini alarak başkanlığa seçildi. Çebi'nin rakibi olan mevcut Küçükçemece Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Temel Karadeniz ise yüzde 45.22 oy aldı. 223 bin 834 oy alan Çebi, 198 bin 564 oy alan rakibi Karadeniz'e 25 bin 270 fark attı.

MECLİS'TE FARK KAPANDI

Küçükçekmece seçimlerinde mecliste verilen oylar ise başkanlığa göre farklılık gösterdi. İlçe meclisi seçiminde CHP yüzde 46.75, AK Parti ise yüzde 44.21 oy aldı. Yüzde 4.44 oy alan HDP ise 3. parti oldu. Saadet Partisi yüzde 1.88 ile 4., Büyük Birlik Partisi ise yüzde 1.44 ile 5. sırada yer aldı. İlçe meclisi oylamasında CHP 204 bin 435 oy alırken, AK Parti 193 bin 338 oyda kaldı. Bu şekilde başkanlık yarışında 25 bin 270 olan fark, ilçe meclisinde 11 bin 97'ye düştü. Mecliste 19 bin 407 oy alan HDP'nin başkanlık yarışında CHP'ye destek verdiği anlaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.