Kararlılık vurgusu

Kararlılık vurgusu
Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanlık Divanı üyelerini kabulünde, PKK'ya yönelik operasyonlarda geç kalındığını söyledi. Ayrıca 3 dünya liderini telefonla arayıp operasyonlarla ilgili bilgi verdi.
Meclis Başkanlık Divanı, dün TBMM Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. Ziyarete AK Partili ve MHP'li üyeler katılırken, CHP ve HDP'li üyeler katılmadı.

Sabah'ın haberine göre, Erdoğan basına kapalı görüşmede Kandil ve IŞİD mevzilerinin bombalanması, şehirlerde yürütülen operasyonlara ilişkin görüşlerini paylaştı.

"OPERASYONLARDA GEÇ BİLE KALINDI"

Erdoğan, PKK'nın çözüm süreci ile ilgili yapması gerekenleri yerine getirmediğini, bölgede kamu düzenini bozduğunu ve devletin bunlara izin vermesinin söz konusu olamayacağını belirterek, "Aslında bu operasyonlarda geç bile kalındı. Daha önce yapılmalıydı" dedi.

Kimsenin Türkiye'yi karıştırmasına izin verilmeyeceğini, terörle mücadelenin bu kapsamda kararlılıkla devam etmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Kamu düzeni sağlanmalı" mesajı verdi.

3 ÜLKENİN LİDERİNİ ARAYIP BİLGİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam sırasıyla, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud ile birer telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Erdoğan, yaptığı görüşmelerde, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Emiri Temim ve Suudi Arabistan Kralı Selman'a Türkiye'nin son terör saldırıları akabinde düzenlediği operasyonlar hakkında bilgi verdi.

KARARLILIK VURGUSU

Muhataplarının Türkiye'ye desteklerini ifade ettikleri görüşmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise Türkiye olarak IŞİD ve PKK da dahil olmak üzere terörün her türüyle mücadele konusunda kararlı olduklarını vurguladığı öğrenildi.

TAZİYELERİNİ İLETTİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki kaosun Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit ettiğine de değindiği belirtildi. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Emiri Temim ve Suud Kralı Selman'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suruç'taki terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşların yanı sıra müteakip günlerdeki terör saldırılarında hayatlarını kaybeden askerler ve polisler için de taziye dileklerini ilettikleri kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.