“Karşı devrimi yapacak devrimcilerimiz olmalı”

“Karşı devrimi yapacak devrimcilerimiz olmalı”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum Avcılar’da ADD’nin Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Türkiye Nereye Gidiyor” konulu panelde Ülkenin kurtuluş reçetesini oldukça net bir dille açıkladı.
 Karşı devrimin anlatırken çarpıcı örnekler veren Batum, Türkiye nereye gidiyor diye söylentiler karşısında üzülürken, kızının töreninde “Türkiye Laiktir laik kalacak” diye bağırıp Acmendilerden kurtulacağını anlatırken bunların yalan ve kandırmaca olduğunu ifade etti.
Devrimciler lazım
Süheyl Batum "AKP hükümeti Karşı devrimi yapmak için iş başına getirilmiştir. Türkiye da karşı devrim yaşandı bitti. 1980’den sonra Türkiye’nin başına çuval geçirilmiştir. Demokratik siyasal sisteme geçerken eski dönemin kirlenmiş siyasetçilerine kurtarmayacağız dediler. İnönü’nün oğlunu bile “Senin baban siyasetçi diye veto ettiler. Turgut Özal’ı unuttular. Başbakan olmasının yolunu açtılar. Kenan Evren ve arkadaşları buna izin verdiğinde karşı devrim başladı. Türkiye’de bir siyasetçiyi düşünün hakkında bir yığın soruşturma var iken birileri umursamayıp Siirt’teki konuşmasından yargılandı. Bir iki ay yattı. Amerikan Büyük elçisi gelin Başbakan yaptı. İşte karşı devrim bunlardı. Artık yapıldı mı yapılacak mı düşünmemek gerek. Bundan sonra Karşı devrimi bundan sonra devrime dönüştürmemiz lazım. Eğer farklı konuşursak yaraya neşter vuramayız. Karşı devrimi devrime dönüştürmek için sağlam ideolojik temelimiz olmalı. Neyi kıracağız. Bunu nasıl uygulamaya koyacağız. Bu karşı devrimi yapacak devrimcilerimiz olmalı. Bu anlayışla yola çıkmalıyız. Yapıla bilir mi bana göre yüzde yüz yapılabilir. Bu işin içinde herkes olmalı. Özellikle öğretmenlere büyük görev düşüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.