KATILIMCI VE ŞEFFAF BİR YÖNETİM

KATILIMCI VE ŞEFFAF BİR YÖNETİM
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı, 1.Danışma Kurulu Toplantısı gerçekleşti. “Yerel Sorunlara Çözüm Önerileri ve Yerel Seçim Stratejisi” konulu toplantıya, CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Ali Ulvi Gökbul

CHP Beylikdüzü yönetim kurulu üyeleri Elif Türkoğlu ve Sıdıka Ödel’in katip üyeliğini yaptığı danışma kurulu toplantısında konuşan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçede var olan yerel yönetim sorunları ve çözümlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Çözümlerin odağında insan olmalı
CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan sunum eşliğinde konuşmasını sürdüren Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nün katılımcılık ve şeffaflıktan uzak, insan odaklı çözümleri olmayan bir yerel yönetim tarafından yönetildiğine dikkat çekerek, “Geleceğe dönük gelişim planınız nedir diye sorsanız, emin olun, kem küm ederler” eleştirisini yaptı.
Metro için atılan hiçbir adım yok
Beylikdüzü’nün ulaşım, sağlık, eğitim ve sosyal alanlardaki eksikliklerine temas eden İmamoğlu, çevresiyle birlikte nüfusunun 2 milyona yaklaşan Beylikdüzü’nde metronun başlatılması için hala bir adım atılmamasının ciddi bir sorun olduğunun altını çizdi.
İşsizliğin en yoğun olduğu ilçelerden biriyiz
En temel sorunlardan birinin ilçedeki devlet hastanesi eksikliği olduğunu ifade eden İmamoğlu, eğitim kurumlarının da nüfusa göre planlanması gerektiğini söyledi. İmamoğlu, birçok istihdam alanına sahip Beylikdüzü’nün, işsizliğin en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olmasını ayıp olarak nitelendirdi.
Beylikdüzü, doğa ile barışacak
Hızla gelişen Beylikdüzü ilçesinde hala ruhunu yansıtacak bir kent meydanı, özel tasarlanmış ve simge olabilecek alanlarının olmayışına dikkat çeken İmamoğlu, ilçede kültür, sanat ve spor gibi aktivitelerin yok denecek kadar az olduğunu ifade ederek ilçenin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtım eksikliği olduğuna değindi.
Yönetimde temel unsurun katılımcılık ve şeffaflık olması gerektiğini kaydeden Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde toplum yararı doğrultusunda hizmet sunan ve kenti doğa ile barıştıran bir anlayış hedeflediklerini söyledi. Tüzük gereği tanımlanan katılımcıların yer aldığı toplantıda, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.