Kesin sonuçlar yarın ilan edilecek

Kesin sonuçlar yarın ilan edilecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ali Em 12 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçimlerinin sonrasında yapılan itirazları karara bağladıklarını belirterek, "Bugün saat 17.00 itibariyle itiraz süresi ve YSK'nın inceleme süresi bitti. Yarınki Resmi Gazet
YSK, 12 Haziran'da yapılan seçimlere yönelik illerden gelen partilerin ve adayların itirazlarını karar bağladı. Kurul, MHP'nin gümrüklerde kullanılan oyların siyasi partilere dağıtımına ilişkin YSK'ya ikinci kez yaptığı itirazı da reddetti. YSK çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ali Em, seçim sonrasında yapılan itirazları karara bağladıklarını söyleyerek, "Bugün saat 17.00 itibariyle itiraz süresi ve YSK'nın inceleme süresi bitti. Yarınki Resmi Gazete'de kesin sonuçlar ilan edilecek" dedi.

Em, yarınki Resmi Gazete'de seçimin kesin sonuçlarının ilan edileceğini ifade etti.

"Dicle'nin kararı bize gelir gelmez gerekeni yaptık"

Bir gazetecinin, Hatip Dicle'ye YSK'den verilen kararla ilgili eleştiriler olduğunu anımsatması üzerine Em, "Bize savcılıktan yazı 9 Haziran'da geldi. Bize gelir gelmez hemen ara kararı yaptık ve ilgilisinin savunmasını almak üzere Diyarbakır İl Seçim Kurulu'na gönderdik" yanıtını verdi. Bir başka gazetecinin Hatip Dicle'nin karar itiraz mı karar düzetme mi talebinde bulunma hakkının olup olmadığını sorması üzerine Em, "O konularda herhangi bir şey söylemem mümkün değil. Her şey kanunda yazıyor zaten" dedi. Dicle'nin bir başvurusu bulunup bulunmadığının sorulması üzerine ise YSK Başkanı gelen itirazları zaten karara bağladıklarını ifade etti. Em bugün saat 17.00 itibariyle seçime itirazların kesin olarak bittiğini tekrar anımsattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.