Kılıçdaroğlu Ankara İl Başkanlığı’nı teklif etti

Kılıçdaroğlu Ankara İl Başkanlığı’nı teklif etti
3 Temmuz 2011CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin seçimlerde yüzde 26’da kalmasının ardından partisinin merkez ve il örgütlerinde geniş çaplı bir operasyona gitmeyi hedeflediği ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu, yemin töreninden önceki pazar günü, danışmanları Ali Kılıç ve Gürsel Erol ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’la kahvaltıda buluştu. Bu görüşmede Kılıçdaroğlu, örgütü yeniden düzenlemesi amacıyla Karayalçın’a Ankara İl Başkanlığı önerdi. Karayalçın’a, geniş yetkiler tanıma sözü de veren Kılıçdaroğlu, CHP’nin daha güçlü bir örgütlenme ve merkezi yönetimle uyumlu bir çalışma yapması için partiyi yeniden yapılandırmak istediğini söyledi.

Eğitime özel önem

Partinin bir bütün olarak geçen 1 yılki performansını yetersiz bulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, örgütlenmede sıkıntılar olduğunu kabul etti. Kılıçdaroğlu, parti içi eğitim çalışmasının sağladığı bütün olanaklara ve bu konudaki arzusunu sık sık göstermiş olmasına rağmen henüz başlatılmamasını da ciddi bir başarısızlık olarak niteledi. Kılıçdaroğlu, bu sözleriyle MYK’de de ciddi bir değişikliğe gideceğinin sinyalini verdi. CHP’nin eski genel merkezini eğitim çalışmaları için tahsis ettiğini ve burada bir parti okulu oluşturulacağını dillendiren Kılıçdaroğlu’nun, eğitimle ilgili genel başkan yardımcılığına çok güvendiği bir kişiyi getirmesine kesin gözüyle bakılıyor. Karayalçın’ın da Kılıçdaroğlu’nun teklifi karşısında, “Onur duyarım. Yeniden, sıfırdan bir başlangıç yapmak güzel olur. Partim bana hangi birimde ihtiyaç duyarsa orada çalışmaktan şeref duyarım. Ancak bunun, yeniden belediye başkanı adayı olacağım şeklinde algılanmamasını isterim. Öncelikle iş hayatıma ilişkin bazı düzenlemeler yapmam gerekiyor” dedi. Karayalçın, son 1 hafta içinde bu düzenlemeleri yaparak, il başkanlığı için hazır olduğunu gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.