Kılıçdaroğlu: İstanbul hiç böyle yağmalanmadı

Kılıçdaroğlu: İstanbul hiç böyle yağmalanmadı
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez Konferans Salonu’nda düzenlenen 'Kent Konseyi Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi. "Ne plebisit, ne referandum, ne de yargı kararı oranın park olarak kalmasını engelleyemez." dedi.
 
Son Gezi Parkı gelişmelerini değerlendiren CHP liderinin açıklamaları.


HALK OYLAMASI İSTEMİŞTİ
Ne referandum, ne de yargı kararının bir şey değiştirmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, 6 Haziran'da yaptığı bir açıklamada, "Halk gidip oyunu kullansın. Madem demokrasi diyoruz halkın doğrudan karar verme mekanizması içinde olmasını istiyoruz. O zaman gelin bunun yasal düzenlemesini yapalım. Halka güvenelim." demişti.

"ASIL SORUNUMUZ SENİN DEĞİŞMEMEN"
Haçlı seferlerinden beri İstanbul hiç böyle yağmalanmadı. Başbakan değişmem diyor. Sorun da bu. Sormak gerekir Sayın Başbakan dünya değişti, Türkiye değişti asıl sorunumuz senin değişmemen dünyayı iyi yorumlamamandır.


"KİMSE ÇOĞUNLUKÇU ANLAYIŞINI DAYATAMAYACAK"
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kimse 1900'lerin karşısındaki çoğunlukçu anlayışını dayatamayacak. Sayın Erdoğan boşuna çırpınıyorsun değiştireceksen kafanı değiştir biraz demokrat ol halkını anlaya çalış uygar. Başbakan olarak davran. Demokrasiden halkın demokratik taleplerinden korkma. Korkularının esiri olmuş bir kişiye makulu anlatmak zordur.

Yargı kararını nasıl ortadan kaldırırım onun arayışı içinde. Gezi Parkı sıradan bir park olmaktan çıkmıştır, İstanbul Parkı olmaktan çıkmıştır. Gezi Parkı evrensel, dünyanın Gezi Parkı olmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.