Kılıçdaroğlu: ''SORUMLULUK TBMM VE SİYASİ PARTİLERİMİZİN''

Kılıçdaroğlu: ''SORUMLULUK TBMM VE SİYASİ PARTİLERİMİZİN''
TÜSİAD toplantısında hükümeti eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Biz oyun kurucuyuz diyorlardı. Ortadoğu'nun şamar oğlanı ülkesine dönüştürdüler bizi'' dedi.


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, "Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma" toplantılarında ağırladı.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimleri öncesinde siyasi partilerin programlarını doğrudan iş dünyasına aktarabilmesi için bir platform yaratmak amacıyla toplantıları düzenlediklerini, siyasi liderlerle açık diyaloğu önemsediklerini belirterek, toplantılara, TBMM'de grubu bulunan 4 parti liderini davet ettiklerini söyledi.
Ankara'daki terör saldırısının toplumu derinden sarstığını ifade eden Symes, "Vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi ve bu olayın suçlularının bir an önce ortaya çıkarılması, kamu vicdanı açısından hayati derecede önemli" diye konuştu.

Hayatını kaybedenlerin aileleri ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Symes, şiddet ve terör ortamının bir an önce sona ermesini istediklerini kaydetti.


''SORUMLULUK TBMM VE SİYASİ PARTİLERİMİZİN''

Symes, Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerinin hemen arkasından seçim atmosferine girdiğini hatırlattı. Seçimlerin hemen ardından liderlere ve kamuoyuna acil reform listeleri olduğunu anımsattıklarına değinen Symes, şöyle konuştu:

"Bugünün Türkiyesinde ve bugünkü küresel koşullarda bu reform listesinde yer alanlar için artık beklemeye tahammülümüz kalmamıştır. Seçimler sonrasında süratle hükümetin kurulması ve toplum olarak ülkenin huzurunu, güvenliğini ve refahını sağlayacak reform programlarına odaklanma ihtiyacı içindeyiz. Hem de acilen... Yeni seçilecek ve göreve gelecek parlamentodan toplumun haklı beklentisi budur. Bu görevi, bu ihtiyacı karşılayacak hükümeti kurma sorumluluğu TBMM ve siyasi partilerimizindir. Bu toplumun özgür bireyleri olarak bizlerin sorumluluğu ise oyumuzu kullanmak, sivil toplum örgütü olarak da temsil ettiğimiz kesimler adına reform ihtiyaçlarını bıkmadan, usanmadan dile getirmek ve talep etmektir."
KILIÇDAROĞLU: BAŞBAKAN'A SORDUM ''İZLEMEDİM'' DEDİ
Toplantıda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Ankara'daki terör saldırısı sonrası üç bakanın yaptığı basın açıklamasını izleyip izlemediğini sorduğunu açıkladı. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun "İzlemedim" yanıtından sonra kendisine "Lütfen izleyin" tavsiyesinde bulunduğunu söyledi.
Konuşmasında kendi partisiyle ilgili özeleştiri de yapan Kılıçdaroğlu, ''Bakın çok güzel işler yapıyor bizim belediyelerimiz ama bir özelliğimiz var onu söylemekten de kendimi alamıyorum; onlar pireyi deve diye satarlar biz deveyi pire diye bile satamıyoruz. Böyle de bir özelliğimiz var'' dedi.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''En çok ihtiyaç duyduğumuz siyasi ahlak. Norveç'te bir terör eylemi dolayısıyla Adalet Bakanı istifa ediyor. Bizde yetki var, siyasi sorumluluk yok. Hukukun üstünlüğünde medya özgürlüğü çok önemli. Politikacıların alkıştan çok eleştiriye ihtiyacı var. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiye getireceğiz. Türkiye'nin dış politikasının 180 derece değişmesi lazım. 2 milyon Suriyeli'nin gelmesi başarı değildir. Biz oyun kurucuyuz diyorlardı. Ortadoğu'nun şamar oğlanı ülkesine dönüştürdüler bizi. İnanın söylerken içim sızlıyor.
ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Sayın başbakana söyledim iki bakan ayrılmıyorsa siz görevden alın onları. İlk sorum şu oldu siz 3 sayın bakanın televizyonda yaptığı açıklamayı izlediniz mi dedim. İzlemediğini söyledi. İzleyin dedim lütfen izleyin.
''CANLI BOMBA ORTADOĞU GELENEĞİDİR''
Güvenlik açığımız yok diyor o zaman rakam 95'ti. Bu 95 kişi nasıl öldü? Elinizde liste var failleri biliyorsunuz Ankara'ya kadar geliyorlar bombayı patlatıyorlar siz kendinizi sorumlu hissetmiyorsunuz. Bakkal Mehmet efendinin benim öyle bir görevim yok. Oysa hiçbir önlem almadılar. Suriye batağı Türkiye'yi buraya getirdi. Canlı bomba Ortadoğu geleneğidir. Onu kendi ülkemize taşıdık.
''MB'NİN TAM BAĞIMSIZLIĞINI SAĞLAYACAĞIZ''

Merkez Bankası'nın (MB) bağımsızlığını tam sağlayacağız. Denetleme kurulları araçlarında bağımsız olacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nı özerk yapacağız.
KOBİ'LERE SIFIR FAİZLİ KREDİ
Teşvik politikası değiştirilmek zorunda. KOBİ'lere sıfır faizli kredi vereceğiz ancak vergi ve sigorta prim borcu olmayacak.
''13 YILDA 12 KEZ DEĞİŞTİRDİLER''

Kesin hesap komisyonu kuracağız, hesap vereceğiz. Sanayici ekonominin kamu görevlisidir, ülkesi için çalışır kendisi için çalışmaz, en nitelikli insanları çalıştırmak ister. 13 yılda 12 kez eğitim politikasını değiştirdiler. Yazık günah değil mi bu ülkenin çocuklarına? YÖK'ü kaldıracağız kesinlikle. Üniversiteler bilgi üretecek.
''ONLAR PİREYİ DEVE DİYE SATARLAR, BİZ...''
Kesinlikle zorunlu eğitim süresini artıracağız. Tam gün eğitim getireceğiz. Bakın şu talimatı verdim bütün belediyelerimize mutlaka çok sayıda her mahallede kreş açın. Kadın çocuğunu kreşe getirmeli ve sosyal hayata katılabilmeli kadın. Bakın çok güzel işler yapıyor bizim belediyelerimiz ama bir özelliğimiz var onu söylemekten de kendimi alamıyorum; onlar pireyi deve diye satarlar biz deveyi pire diye bile satamıyoruz. Böyle de bir özelliğimiz var.
''BAŞBAKAN'A 'DEMİRTAŞ'I DIŞLAYAMAZSINIZ' DEDİM''

Sayın Başbakan'a HDP'yi Demirtaş'ı dışlayamazsınız dedim, 6 milyon oy almış. Büyük hırslarım yok benim tek derdim bu ülkede herkesin huzur içinde yaşaması. Konuştuğum bir işadamı kazanıyorum ama mutlu değilim dedi.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.