Kışanak sert çıktı! Ayağınızı denk alın

Kışanak sert çıktı! Ayağınızı denk alın
Gülten Kışanak, madde bağımlılığı ile mücadele platformunda yaptığı konuşmada "platform olarak her yerdeyiz ayağınızı denk alın" dedi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, madde bağımlılığı ile mücadele platformunda yaptığı konuşmada, gençlerin zehirlemesine ve toplumun geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Biz platform olarak her yerdeyiz, her yerde varız ve bunu durduracağız. Ayağınızı denk alın" dedi.
Eylem Planı'nı oluşturmak ve geçen bir yılı değerlendirmek amacıyla bir araya gelen Diyarbakır Madde Bağımlılığıyla Mücadele Platformu üyeleri, Sümerpark Resepsiyon salonunda toplantı yaptı. Toplantıda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak, platform olarak başarılı bir yıl geçirdiklerini, öngördükleri çalışmaların çok büyük bir kısmını gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Kentimizde bu konu da bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, belediye personelinin eğitimi, eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi, profesyonel hizmet sunabilecek bir merkezin kurulması, uzman personel istihdam edilmesi gibi çalışmaları gerçekleştirdik. Bütün bu çalışmalara ışık tutacak saha çalışmasıdır. Şimdiye kadar Türkiye'de yapılmış en kapsamlı saha çalışmasını yaptık. 10 bini aşkın kişiyle görüşülerek sorunun boyutları ve hangi yönde mücadele geliştirebilirsek başarılı olabiliriz sorusuna yanıt olabilecek veriler ortaya çıkarıldı. Bu verilerin ışığında çalışmalarımızı yaptık." 

'GENÇLERİMİZİ ZEHİRLEYEMEZLER'

Kışanak, bir yıllık çalışma sayesinde özellikle gençleri ve çocukları hedef alan madde tacirlerinin kısmen de olsa gerilediğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık kapı önünde, sokaklarda, parklarda, mahallelerde eskisi kadar rahat hareket edemiyorlar. Bu çalışmanın önemli boyutlarından birisi de budur. Hepimizin burada çok yüksek bir sesle şunu söylemesi gerekiyor: Biz bu kentin her yerindeyiz. Tüm mahallelerde, tüm sokaklarda, tüm parklarda, tüm okul önlerinde, bütün kamelyalarda, bütün mekanlarda madde bağımlılığıyla mücadele platformu vardır. Ayağınızı denk alın. Bu kentin iradesine karşı kimse, kimlerle, nasıl işbirliği yapıyorlar, bizi ilgilendirmiyor; ama bunu sürdüremezler. Gençlerimizi zehirleyemezler, toplumun geleceğini karartamazlar, biz buna izin vermeyeceğiz. Biz platform olarak her yerdeyiz, her yerde varız ve bunu durduracağız." 

AİLELERE ÇAĞRI

Ailelere de seslenen Kışanak, "Bu tür sorunların çözümü bağırmak, kızmak veya cezalandırmak değildir. Bu sonuç alıcı bir yöntem değil. Biz Hevra Destek ve Danışma Merkezi açtık. Bütün ailelerimizi, bütün halkımızı, bu sorunla karşılaşan herkesi, birlikte bu sorunu çözmeye davet ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.