Mahkeme CHP’lileri haklı buldu...

Mahkeme CHP’lileri haklı buldu...
istanbul 6. idare Mahkemesi, Esenyurt Belediyesinin geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirdiği Olağanüstü Meclis Toplantısını ve o toplantıda alınan emsallerin yükseltilmesini öngören kararların iptalini isteyen CHPyi haklı bularak Yürütmeyi Durdurma ka


CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, Esenyurt Belediyesi’nin 11 Haziran’da gerçekleştirdiği ve büyük tartışmalara neden olan Olağanüstü Meclis Toplantısı ve o toplantıda alınan kararlarla ilgili, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Yürütmeyi Durdurma kararı verdiğini açıkladı. Esenyurt Belediyesi’nin karara “İtiraz” etme hakkı bulunuyor.

Doğan Araslı Bulvarı üzerindeki Hicaz Izgara’da gerçekleşen basın toplantısında, mahkeme kararını basın mensuplarıyla paylaşan İlçe Başkanı Bozkurt, “Bu karar, belediye yöneticileri açısından beceriksizliğin ve kötü niyetliliğin belgesi olması açısından önemlidir” dedi.


Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda, birçok arsanın 1,5 ve 2,5 olan emsal değerlerinin 15’lere kadar yükseltildiğini hatırlatan Bozkurt, mahkemenin verdiği bu kararın ardından söz konusu arsalarda yükselen binalarda herhangi bir işlem yapılamayacağını ve inşaatların durması gerektiğini söyledi.

CHP İlçe Başkanı Bozkurt’un yaptığı basın toplantısında öne çıkan başlıklar şöyle:

 
“EŞİNE AZ RASTLANIR BİR HUKUKSUZLUKTU”

Sizlerinde bildiği üzere geçtiğimiz Haziran ayında Esenyurt Belediye Başkanı, Belediye meclis Başkanı ve AKP’ li meclis üyeleri eşine az rastlanır düzeyde Hukuksuz bir meclis toplantısı yapmıştı. Bu toplantı hem toplantıya davet ediliş şekli itibari ile hem de oturum yönetim şekli itibari ile bütün hukuksuzlukları içeriyordu, bizim bütün uyarılarımıza rağmen işlemler devam etmişti.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

Öncelikle o günü bir kısaca hatırlayalım. Olağan Haziran ayı meclis oturumu yapıldıktan hemen 2 gün sonra acil konut ihtiyacını karşılamak adlı gündemle meclis usulsüz olarak toplantıya çağrılmıştı.  Bu toplantı da usulsüz olarak görüşme yapılmış ve aynı gün Büyük Şehir Belediyesi de bu maddeleri gündemine almıştı. Bizde bu konunun kamuya vereceği zararı düşünerek Esenyurt’ ta basın açıklaması yapmıştık. Ayrıca konunun öneminden dolayı sesimizi duyurmak için İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz ile İBB de oturma eylemi yapmıştık. İddiamız yapılan bu meclis oturumunun hukuksuz olduğu, dolayısıyla bu meclis oturumunun iptal edileceği ve sonucunda da birçok mağdurun olacağı idi.

 
“EMSALLER 1,5 VE 2,5’LARDAN 15’LERE ÇIKIYORDU”

Çünkü bu karar 25.000 civarında konutu ilgilendiriyordu. Bulunan çözüm ise birçok yanıyla hukuksuz, adaletsiz ve birçok mağduriyete neden olarak bir sonuç yaratacaktı. Emsal değeri 1,5-2,5 olan arsaların emsal değerlerini neredeyse 15 Emsale çıkarıyor ama uygulanabilirliği imkânsıza yakın bir düzeydeydi.

 

“KAPTI KAÇTI USULLE YAPILMIŞTI”

Tamamen kaptı kaçtı usulle yapılmış, iyi incelenmemiş, tartışılmamış yalap şalap bir çalışma idi. Esenyurt Belediye Başkanı ve yöneticileri ise bizlerin gereksiz yere kargaşa çıkarttığımızı iddia ettiler. Hatta bizleri yanlış beyan vermek ve kamuoyunu yanıltmakla suçladılar. Her şeyi incelediklerini Esenyurt’ ta bir tane dahi kaçak inşaat olmadığını dolayısıyla herhangi bir sorun olmadığını iddia ettiler. Biz ise sorumluluğumuz gereği bu usulsüz Belediye Meclis toplantısının iptali için başvuracağımızı aksi taktirde ileride içinden çıkılmaz bir durum oluşacağını iddia ettik.

 

“USULSÜZLÜĞÜN İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDUK”

İlçe yöneticisi arkadaşlarımızın çalışmalarını tamamlaması ardından, Belediye Meclis Grubumuz İdari mahkemeye, bu usulsüz meclis oturumunun iptali ve oluşacak telafisi imkânsız zararların önüne geçmek için de yürütmenin durdurulması yönünde başvuruda bulundu.

 
“İNŞAATLARA DEVAM EDEMEZLER”

İlgili Mahkeme gerekli incelemeleri yaptıktan sonra başvurumuzu haklı bularak yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir. Yani artık bundan sonra bahse konu olan inşaatlar “ki onlar kendilerini bizden daha iyi biliyorlar” inşaata devam etmeleri durumunda işledikleri suçlara yenilerini eklerler. Yine varsa yapılan yanlışlıklara sorumlulukları gereği müdahil olmayan Yöneticilerin de bunun hesabını vereceklerini unutmasınlar. Zira bu konu da daha önce Savcılığa yapılmış suç duyurularımız işlemdedir.

 

“1/500’LİK PLAN DA İPTAL EDİLDİ”

Bu arada şunu da Belirtmeden geçemeyeceğim zira yöneticiler açısından beceriksizliğin ve kötü niyetliliğin belgesi olması açısından önemlidir. Esenyurt 1/5000’lik imar planları hakkında Mimarlar odası ve Şehir Bölge Plancıları odasının açtığı davalar sonucunda mahkeme1/5000 planları da yine iptal etmiştir.

 
“GERÇEKLERİ KAMUOYUNDAN SAKLIYORLAR”

Bütün buların sonucunda Mahkemenin aldığı bu kararla da artık tescil edilmiştir ki;

Esenyurt Belediyesi plan yapamıyor. Belediye Başkanı ve Yöneticileri Usulüne uygun bir meclis oturumunu dahi yapmaktan acizler. Esenyurt Belediye Başkanı ve Yöneticileri gerçekleri kamuoyundan saklıyor. Esenyurt Belediye Başkanı ve Yöneticileri kamuoyunu yanıltıyor. Esenyurt Belediye Başkanı ve Yöneticileri her hangi bir yanlışlık yok diyerek kendilerinin de bu yanlışlığın içinde olduğunu itiraf ediyorlar.

 
“HUKUK TANIMIYOR, VATANDAŞI ZARARA UĞRATIYORLAR”

Hukuk tanımıyorlar. Birçok hukuksuz uygulamalarından dolayı gerek yatırımcıları gerekse buradan konut alan vatandaşlarımızı zarara uğratıyorlar. Beceriksiz ve kötü niyetli bir yönetim şekli sergiledikleri için Esenyurt’un ve Esenyurt’luların geleceğini ciddi bir şekilde tehlikeye atıyorlar. Kaçak inşaat ile bu kadar ilgilenen Belediye Başkanı her ne hikmetse( Esenyurt’un ihtiyacı olan en az 50 yeni okul için) İl özel idaresinin talebine rağmen arsa tahsisini yapmıyor. Belediyeyi borç batağına sürüklediler. Yani en kibar deyim ile iş bilmez ve başarısızlar… Kafa karışıklığı yaratarak sonuca ulaşmaya çalışıyorlar ama artık onlar için çok geç."

Bu arada basın toplantısına İlçe Başkanı Bozkurt’un yanı sıra ilçe yöneticileri Zeynel Çambeli, Alaattin Erbaş, Enver Dursun, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Özdemir ve Munzur Meter de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.