MAYIS AYI DANIŞMA MECLİSİNDE BÜYÜK ÇOŞKU VARDI

MAYIS AYI DANIŞMA MECLİSİNDE BÜYÜK ÇOŞKU VARDI
AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı Mayıs ayı Danışma Meclisi, ilçe teşkilatı konferans salonunda gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Danışma Meclisine, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Ünal Kaçır, önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, geçmiş dönem Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Sert, eski başkan yardımcısı Yetkin Çavdar,  AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri,  ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, mahalle başkanları ve partililer katıldı. Danışma meclisi toplantısında ayrıca İl Başkanlığı tarafından bilgi yarışması düzenlendi. 20 sorunun elektronik ortamda yanıtlanması sonucu, gençlik kollarından Gökhan Oğuz yarışmanın birincisi oldu.

 Mayıs Ayı Danışma Meclisinin açılış konuşmasını AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş yaptı. Karakaş yaptığı konuşmada, Türkiye siyasetine ve güncel konulara değinerek, şu ifadelere yer verdi. “ Türk siyasetini şöyle bir değerlendirdiğimizde, bu gün siyaset arenasında gündemin nasıl değiştiğine hep beraber şahit olmaktayız. Bu gün bu olayların değerlendirdiğimizde, aynı olayların aynı senaryoların, aynı şekilde  farklı yerlerde uygulandığına şahit oluyoruz. II. Abdülhamit döneminden bu zamana kadar ki sürece baktığınız zaman, milletle birlikte siyaset yapan, milleti siyasetin merkezine koyarak siyasetini şekillendiren tüm siyasi hareketler içinde gerçekten sonuçları itibarı ile çok karşılaşılmış olan senaryolardan bir tanesidir. Biz bu oyunları daha önceden de gördük.

 Gelinen sürece baktığınız zaman, Millet ile birlikte yola çıkmış olan isimler hala hafızalarımızda yer alırken,  bu kararları verenleri hiç kimse anımsamamaktadır. Bu gün merhum Menderes’i asanlar kimlerdir? diye sorduğumuzda isimleri aklımıza gelmezken, Menderes ve arkadaşlarını hafızalarımızda yaşatıyoruz. Çok yakın bir tarih olmasına rağmen bugün merhum Turgut Özal’ı kimler zehirledi? diye sorduğumuzda, bunu yapanlar aklımıza gelmezken, biz hala Turgut Özal’ı gönüllerimizde yaşatıyoruz. Ecevit’i, Erbakan’ı aynı şekilde siyaseten bertaraf eden zihniyetler, millet gönlünde yer bulamıyorken, onlar hala milletin gönlünde yaşayan insanlardır.  Bu yolun çok meşakkatli, çileli bir yol olduğunu bilerek yola çıkan ve milleti ile birlikte siyaset yapan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı cezaevine giderken  bu millet götürmüştür. Ve yine o millet, cezaevine götürdükleri liderlerini, cezaevinden çıktıktan sonra; ‘o şahsı alacağız, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın lideri yapacağız’ diye,  adeta mesaj veriyorlardı. Bu mesajı okuyan başkaları, ona ‘muhtar dahi olamaz’ derken, o lider Büyükşehir Belediye Başkanı nasıl oldu ise, bu millet ile iç içe, gönül gönle olarak, bu ülkenin olduğu gibi dünyanın lideri olma yolunda da emin adımlarla ilerlemektedir. Önüne çıkan bütün engelleri, geçmişte olduğu gibi bu günde aziz milletimizle aşmıştır. Onun için diyor ki bu millet;  ‘Adnan Menderes’i astınız. Özal’ı zehirlediniz. Ama Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz’ diyorlar. Çünkü millet, bu oyunu daha önceden bildiği için onu kesinlikle bu oyunun içerisinde kurban etmeyeceğiz diyorlar. Bunu sadece Türkiye değil, dünyanın bir çok ülkesinde bu lidere gönül vermiş, inanmış insanlar diyor.

 BU MESELE AK PARTİ’NİN DEĞİL TÜRKİYE’NİN MESELESİDİR

 Bizler, Kazlıçeşme’de bir  miting yapmaya değil, bir tarih yazmaya hep birlikte gideceğiz. Sayın Başbakan’ımızın arkasında Silivri olarak, İstanbul olarak dimdik durduğumuzu milyonlarla haykırarak, adeta bütün dünyaya mesaj vereceğiz. Mitinglerimizde toplanan o kalabalığı okuyan o toplum mühendisleri, ülkemizi tuzağa çekmek isteyen o karanlık güçler bir kez daha şapkalarını önlerine koyarak, Recep Tayyip Erdoğan ile başa çıkamayacaklarını anlayacak ve onlarda pes edeceklerdir. Çünkü Tayyip Erdoğan yalnız değil. Tayyip Erdoğan Silivri ile, İstanbul ile birlikte, Türkiye ile birlikte, balkanlar ile Ortadoğu ile ve adeta dünya ile birlikte bu yürüyüşüne devam edecek. Bu mesele AK Partinin meselesi değil, bu mesele sadece bizleri ilgilendiren mesele değil. Bu mesele Türkiye’yi, gelecek nesli, milli ve manevi değerleri üzerinde yeniden yüceltecek olan Türkiye’nin meselesidir.

 ÜÇ KADEME FAALİYET RAPORUNU SUNDU

 AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın açılış konuşmasının ardından, Mayıs ayı Danışma Meclisi kapsamında, Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlıkları faaliyet raporlarını sundu. Konferans salonunda kurulan ekranla bir aylık faaliyetlerin partililere anlatıldığı sunumda yapılan üye ziyaretleri, sosyal ve kültürel faaliyetler  ve bazı projeler partililere anlatıldı.  

CHP ÇEVRECİ EYLEMLERİ İSTİSMAR ETTİ

 AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır ise yaptığı konuşmada, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaçır, yaptığı konuşmada AK Parti teşkilatında yer alan, alacak olan ve AK Parti’ye gönül vermiş, oy vermiş olanların her birinin çalışan bir saatin dişlisine benzettiği konuşmasında, ‘biz hepimiz bizlikte Türkiye’yiz’ dedi. Türkiye’nin, dünyanın gıpta ile baktığı bir ülke olduğunu da vurgulayan Kaçır, konuşmasına Gezi Parkı olaylarını da değinerek, “ Çevreci birkaç kişinin yaptığı eylem, CHP tarafından da istismar edilerek, dış güçlerinde etkisi ile bu kıvılcımı aleve dönüştürmeye çalışmışlardır. Taksim’de yapılacak olan düzenleme İBB meclisinde CHP ve MHP’nin de oy birliği ile geçmiş, düzenleme plan notlarında gezi parkında yapılacak düzenleme detayları da paylaşılmıştır. Bu kadar  titiz bir çalışma yapılmış. Bu hassasiyet karşısında birkaç kişinin başlattığı eylem, mal bulmuş, mağribi gibi, daha önceden, sokak-sokak direneceğiz diyen CHP tarafından istismar edildi. İç ve dış güçlerinde desteği ile bir alevi yayar gibi bu olayları yaymaya çalıştılar.” dedi.

 MİLLETİMİZ BU OYUNU SANDIKTA BOZACAKTIR

 Silivri’den sorumlu İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır’ın ardından kürsüye çıkan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise, çözüm süreci kapsamında yurt içinde  yaptığı temaslara değinerek, terör bölgesinde artık huzurun olduğuna dikkat çekti. Kaynarca konuşmasında; ‘Türkiye Mayıs ayında final yaşadı. Türkiye’nin IMF’ye olan borcun bitmesi, büyük ihalelerin yapılması, Kanal İstanbul projesi belli bir aşamaya geldi. HES projeleri ile ilgili çok büyük adımlar atıldı.3. köprü, 3. Havaalanı gibi çok büyük hizmetler yapılmaya başlanmışken, şimdi bir takım oyunlar içine girdiler. Avrupa basını reklam dahi girmeden 8-9 saatlik canlı yayınla Türkiye’de kargaşa ortamı hatta iç savaş yaşanıyor görüntüsü vermeye başladılar. Tabi ki Türk milletinin gözü hep açık bu büyük oyunun o büyük parçasını görüyor ve bu oyunu milletimiz mutlaka bozacaktır. Bir demokrasi örneği olan sandıkta bu oyunun nasıl bozulduğuna hep birlikte şahit olacağız.  Bu nedenle biz Sayın Başbakanımızın dediği gibi ‘dik’ duracağız. Ülkemize, milletimize, liderimize sahip çıkacağız.” dedi.

 DANIŞMA MECLİSİNDE BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

 Mayıs ayında yaşanan yoğunluk nedeni ile 15 gün erteleme ile yapılan Mayıs ayı danışma meclisi toplantısında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından ‘ AK İstanbul Yarışıyor Hizmetler Konuşuyor 2013’ konulu bilgi yarışması yapıldı. Yarışmanın sunuculuğunu İlçe yedek yönetim kurulu üyesi Fahrettin Berktaş yaptı. Toplantıya katılan partililere dağıtılan elektronik cevaplama cihazları ile yapılan ve  20 sorunun elektronik ortamda cevaplandırılması ile sonuçlanan yarışmada ek kısa sürede, en fazla doğru cevabı veren gençlik kolları yönetim kurulu üyesi Gökhan Oğuz yarışmanın birincisi oldu. İkinci AKİF Aslan ikinci, Mustafa Çolakoğlu, üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren isimlere Milletvekilleri tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.  

 AKKABARE’ YE TEŞEKKÜR PLAKETİ

 Toplantı sonunda Müslüm Bayhoca yönetimindeki AKKABARE tiyatro ekibinin sergilediği ‘Süt Kardeşler’ isimli oyunun, oyuncularına da birer teşekkür plaketi verildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.