Meral Akşener, Devlet Bahçeli'den nefret ediyor mu?

Meral Akşener, Devlet Bahçeli'den nefret ediyor mu?
MHP'de genel başkanlık için adı geçen Meral Akşener, Ahmet Hakan'a verdiği röportajda "Bahçeli'den nefret ediyor musun?" sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.
MHP’de genel başkanlık için adı geçen Meral Akşener MHP’deki adaylık süreci ve Devlet Bahçeli hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Son günlerde MHP için genel başkanlık adayı olarak öne çıkan Meral Akşener Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuştu. Akşener MHP’de kendisi için alınan tedbir kararına ilişkin o dönemde yaşanan süreci anlattı.

Meral Akşener Devler Bahçeli'den nefret ediyor musun sorusuna 'Hayır' yanıtını verdi.

İşte Meral Akşener'in o röportajı

Devlet Bahçeli, uzun bir süre size karşı çok olumsuz bir tutum aldı. Neden?
Meral Akşener: Bizim sistemde potansiyel olarak yarının rakibi olarak görülen kişilerle ilgili olarak mutlaka tedbir alınır. Benimle ilgili de durum böyle oldu. Benimle ilgili tedbir süreci Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde başladı.
Neden? Ne oldu ki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde?
Meral Akşener: Bütün kamuoyu araştırmaları, Cumhurbaşkanlığı için MHP ile CHP'nin ayrı ayrı aday göstermesi ve benim de MHP adayı olmam durumunda kesinlikle ikinci tura kalabileceğimi gösteriyordu. Eğer böyle bir durum olsaydı yüzde 50.5/yüzde 49.5 gibi bir sonuçla ya benim ya da Sayın Erdoğan'ın seçilebileceği kanaati oluşmuştu. Araştırmalar bunu söylüyordu. İşte bu durum ortaya çıkınca Sayın Bahçeli, "çatı aday" formülünü ortaya attı. Ve Ekmeleddin İhsanoğlu iki partinin ortak adayı oldu.
AKŞENER'İ ÇİZERİM
Sayın Bahçeli, seçim boyunca yapmadığı ziyaretleri yapmaya karar verdi ve birden Hürriyet gazetesinin Ankara bürosunu ziyaret etti. Orada Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek ve arkadaşları, Sayın Bahçeli'ye "Meral Akşener Meclis başkan adayınız olacak mı?" diye sorunca... Bahçeli "Hep Meral Akşener, hep Meral Akşener derseniz... Kendisini çizerim" dedi.
Sonra 1 Kasım geldi. Ve Bahçeli, sizi aday yapmadı ve "Hanımefendi bu dönem biraz dinlenecek" dedi. Neden böyle bir çıkış yapmış olabilir?
Meral Akşener: Onu bilmiyorum. Herhalde benim 7 Haziran seçiminde gösterdiğim performans, kendilerine biraz fazla gelmiş olabilir. Sayın Bahçeli, benim yaşça büyüğümdür. Türk töresinde büyüklerin sözü dinlenir. Ama ben birazcık törenin dışına çıktım. Seçim döneminde çalıştım, partim için gayretim oldu. Üzgünüm, "Hanımefendi dinlenecek" sözünü, birazcık çiğnedim.
BAHÇELİ BENİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI
Siz, Koray Aydın, Sinan Oğan... Anti-Bahçeli bir cephe mi oluşturuyorsunuz?
Meral Akşener: Hayır. İşbirliği içinde rekabet yapıyoruz. Savaşa gitmiyoruz, demokratik hakkımızı kullanmak üzere yola çıktık.
Devlet Bahçeli'den nefret ediyor musunuz?
Meral Akşener: Hayır.
Ne hissediyorsunuz Bahçeli'ye karşı?
Meral Akşener: İnsani olarak hiçbir olumsuz duygum yok. Ancak bir konuda hayal kırıklığına uğradım: Ben Bahçeli'nin yüzde 11.9'u gördüğü anda derhal olağanüstü kurultayı toplayacağını düşünmüştüm. Bahçeli'yi kafamda öyle tarif etmiştim. Yanıldım.
ÇOK LEZZETLİ KAVGA EDERİM
"HEP Meral, hep Meral... Böyle giderse ismini çizerim" ya da "Hanımefendi biraz dinlenecek" gibi sözlere muhatap oldunuz. Ama sizden tek bir kelimelik bile itiraz gelmedi. Apaçık haksızlığa maruz kalıyorsunuz ama bunu içinize atıyorsunuz ve sindiriyorsunuz. "Sen kendi hakkını savunmadın, şimdi genel başkan olup hem partinin hem de Türkiye'nin hakkını nasıl savunacaksın" denirse... Cevabınız ne olacak?
Meral Akşener: Ben politikaya bugün başlayan bir kişi olsaydım, bu soru çok haklı bir soru olabilirdi. Ama ben 22 yıldır aktif siyaset yapıyorum ve bu süreç içinde kimlere karşı ne tür kavgalar verdiğimi herkes bilir. Söz konusu kavgaysa... Çok lezzetli kavga ederim.
Madem öyle neden Bahçeli'ye karşı kavga vermediniz?
Meral Akşener: Benim yaptığım kavgaların hiçbirinin öznesi Meral Akşener değildi. Eğer Bahçeli'ye karşı bir kavgaya girişseydim özne Meral Akşener olacaktı. Bunu istemedim. Ben kendi adıma kavgaya girmem.
CEMAATİN ADAYI MI?
MHP Lideri Devlet Bahçeli, dün yaptığı açıklamada Meral Akşener'i ima ederek "Gülen Hareketi'nin adayıdır" dedi.Akşener'e sordum: "Siz Cemaat'in adayı mısınız?" Verdiği yanıt kısa ve netti:
Meral Akşener: "Fethullah Gülen de dahil herhangi bir dini cemaat ya da tarikatla bir irtibatım yok. Olsaydı gururla söylerdim. Bunlar yalan ve iftira. Ayrıca benim için "ABD'ye gitti" falan deniyor. O ülkeye gitmiş de değilim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.