Metropoll Araştırma Şirketinin Başkanı: Erken Seçim Geliyor

Metropoll Araştırma Şirketinin Başkanı: Erken Seçim Geliyor
Metropoll Araştırma Merkezi Başkanı Özer Sencar, erken seçim ihtimalinin yüzde 75 olduğunu, yüzde 25'lik bir oranın ise AK Parti-CHP koalisyonunu işaret ettiğini söyledi.
Metropoll Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Özer Sencar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürekli araştırma yaptırdığını ve AK Parti'nin oy oranının yüzde 44-45'lere çıkması halinde kesinlikle ülkeyi erken seçime götüreceğini iddia etti. Muhalefetin bu süreçte Erdoğan'ın elini güçlendirecek bazı hatalar yaptığını ileri süren Sencar, erken seçim ihtimalinin yüzde 75 olduğunu söylerken yüzde 25'lik bir oranın ise AK Parti-CHP koalisyonunu işaret ettiğini söyledi.

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevaplayan Prof. Dr. Özer Sencar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 Haziran sonrası özellikle AK Parti'ye oy verip daha sonra vermeyen seçmenin davranışını tespit etmek ve yeniden oy verir hale gelmesini sağlamak için sürekli araştırma yaptırdığını iddia etti. Muhalefet partilerin, koalisyon görüşmeleri öncesi ve sonrasında ufak tefek hatalarla Erdoğan'ın elini güçlendirdiğini söyleyen Sencar, erken seçim ihtimalinin yüzde 75'lerde olduğunu iddia etti. İşte Sencar'ın açıklamalarından bazı önemli başlıklar;

"ERDOĞAN'IN HESABI ERKEN SEÇİM"

Muhalefet partileri de ufak tefek ama önemli sayılabilecek Tayyip Bey'in elini güçlendirecek hatalar yapıyorlar. Zaten Tayyip Bey'in de arzu ettiği şey erken bir seçime gidinceye kadar muhalefet partilerinin yapacağı hatalar üzerine sağlayabileceği 3-4 puanlık bir oy. Böylelikle erken seçimde iktidar yakalanabilecektir. Tayyip Bey'in bütün hesabı bu. Muhalefet süreçteki hatalarıyla bunu verebilirler.

"SÜREKLİ ARAŞTIRMA YAPTIRIYORDUR"

Şimdi nereye geldik bu noktada. Benim kanaatim bu süreç içerisinde sürekli ölçümler yaptıracak. Şu anda da yaptırdığından eminim. Yani seçimden bu yana, seçmenin oy verme davranışını özellikle AK Parti'yi terkeden seçmenin tekrar geriye dönme şansını araştırıyor. Bence bu süreç içerisinde eğer oylarını 44-45'e çıkarabilme ümidini bulduğu anda erken seçimi ne pahasına olursa olsun getirilecektir. Kasımın başında ya da sonunda.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ GÜÇLENDİ

Şu anda yüzde 75 oranında erken seçimi görüyorum. Yüzde 25 oranında ise AK Parti-CHP koalisyonu olabilir. Eğer AK Parti bu süreç içerisinde oyunu artırmassa yani 41'lerden yukarı çıkmassa AK Parti, HDP ile direkt ya da dışarıdan bir koalisyon şansını deneyebilir diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.