MHP'de tutanak alarmı

MHP'de tutanak alarmı
1 Kasım’da tutanak verilmeyeceği söylentisi MHP’yi harekete geçirdi. MHP, partilileri uyararak YSK’nın yazısını yanlarında bulundurmasını istedi
 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala parti görevlilerine tutanak verilmeyeceği söylentileri MHP’yi harekete geçirdi. Teşkilatlar ve sandıklarda görev alacak partililer tutanak konusunda uyarıldı.YSK’nın 7 Eylül 2010 tarihli, ‘tutanağın bir nüshasının parti görevlilerine verileceği’ içerikli yazısının seçim günü görevlilerin yanında bulundurulması istendi.

SANDIK GÜVENLiĞi SEFERBERLiĞi

Son günlerde seçim sonuç tutanaklarının iki nüsha olarak hazırlanacağı, birinin ilçe seçim kuruluna gönderileceği, diğerinin ise sandık alanında ilan edilmek üzere askıya çıkarılacağı, partililere ise tutanak verilmeyeceği söylentileri gündeme geldi.
Sandık güvenliği konusunda seferberlik ilan eden MHP, her ihtimale karşı teşkilatları uyardı.

KAÇIRILANLAR ÇALINAN OY DEMEK

MHP, çıkarılan dedikodular nedeniyle teşkilatlara bazı sandık görevlilerinin tutanakları çoğaltma işlemi yapmayıp, parti görevlilerine vermekten kaçınabileceğini ifade etti.YSK’nın bu yazısının partililerin yanında bulundurulması ve gerekli olduğunda sandık görevlilerine ibraz edilmesi gerektiği belirtildi. Kaçırılan her bir tutanağın oy çalınması anlamına geleceği vurgulandı.

ONAYLI ÖRNEK MÜŞAHİTLERE VERİLECEK

Sandık görevlisi, müşahit, kat görevlisi ve okul sorumluları konu hakkında bilgilendirildi. Tutanağın bir nüshasının parti görevlilerine verilme zorunluluğu bulunduğu ifade edildi.

YSK’NIN KARARI VAR

Yüksek Seçim Kurulu, sandık görevlileriyle ilgili ilçe seçim kurullarına yazı gönderdi. YSK’nın 7 Eylül 2010 tarihli bu yazısı teşkilatlarla paylaşıldı. Yazıda, Yüksek Seçim Kurulu’nun 15 Haziran 2010 tarihli kararına yer veriliyor.Sandık kurullarınca tutanağın aslının ilçe seçim kuruluna götürüleceği diğer nüshasının ise sandık alanında ilan edileceği belirtiliyor. Ayrıca tutanağın onaylı bir örneğinin derhal siyasi parti müşahitlerine verileceği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.