Muhalefet zemin yokluyor

Muhalefet zemin yokluyor
MHP’de olağanüstü kongre tartışmaları başlarken Bahçeli’nin gündeminde parti vitrininin yenilenmesi var

© Bahçeli’nin mevcut genel başkan yardımcıları Bal, Yalçın ve Toskay’ı koruyacağı belirtilirken, divanda yer alabilecek isimler arasında İstanbul Milletvekili Kaya’nın da adı geçiyor.

Kaset skandalına rağmen yüzde 10 barajını geçen, ancak parlamentoda 18 sandalye kaybeden MHPde, muhaliflerin olağanüstü kongre için zemin yokladığı belirtilirken, MHP lideri Devlet Bahçelinin önümüzdeki günlerde MYKyi toplayarak, parti vitrinini yenilemesi bekleniyor. Kaset skandalınedeniyle zor günler geçiren Bahçelinin yeni divanı oluştururken, özel yaşamkriteri uygulayacağına dikkat çekiliyor.

MHP lideri Bahçeli, seçim sonuçlarını genel merkezdeki odasında değerlendirirken, kaset skandalı nedeniyle partiden de istifa etmek zorunda kalan 9 eski Başkanlık Divanı üyesi yerine yeni isimler için kulisler yoğunlaştı.

Ankara milletvekili seçilen ve Bahçelinin imaj danışmanıolarak da nitelendirilen danışmanı Zühal Topçu veya Eskişehir milletvekili seçilen MYK üyesi Ruhsar Demireli yönetime alabileceği konuşuluyor. TBMM Başkanvekili Meral Akşenerin MHPye Meclis Başkanlık Divanında üyelik düşmesi durumunda aynı görevi sürdüreceği kaydediliyor.

Bahçelinin mevcut genel başkan yardımcıları Faruk Bal, Semih Yalçın ve Tunca Toskayı koruyacağı belirtilirken, divanda yer alabilecek isimler arasında İstanbul Milletvekili Atilla Kayanın da adı geçiyor. Kaya, geçmişte kaset skandalına rağmen istifa etmeyince partiden ihraç edilen İhsan Barutçunun il başkanlığına karşı çıkınca Bahçeli ile ters düşmüş ve genel başkan yardımcılığından istifa etmişti.

Halen genel başkan yardımcısı olan Bursa milletvekili İsmet Büyükatamanın genel sekreterliğe kaydırılabileceği konuşuluyor. DYP kökenli İstanbul milletvekili seçilen Celal Adan da yeni divan için adı geçen isimler arasında.

Seçilemeyen divana

MHP liderinin milletvekili seçilemeyen bazı isimleri de parti yönetimine taşıyacağı belirtiliyor. Kırıkkaleden bu kez Meclise giremeyen eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, eski İstanbul Defterdarı Kadir Boy bu isimler arasında gösteriliyor.

23. dönemde Muğla Milletvekili olan Metin Ergun da divan için adı geçen isimler arasında. Bahçelinin ayrıca, emekli albay olan başdanışmanı Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile Ankara milletvekili seçilen ilahiyat kökenli Mustafa Erdemi parti vitrinine taşıyabileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.