MUHARREM İNCE SÜRPRİZİ!

MUHARREM İNCE SÜRPRİZİ!
Muharrem İnce, son turda, 103 milletvekilinin oyunu alarak Grup Başkanvekili seçilebildi. Böylece, CHP'nin yeni Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce oldu.
CHP'de TBMM Grubu'nu belirleyecek seçim yapılıyor. Grup Başkanvekilliği için 7 aday yarışırken ilk tur oylamada hiçbir aday gereken 68 oya ulaşamadı. Ancak partinin önde gelen isimlerinden Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin ilk 3'e giremeyip 5. sırada yer alması adeta şok etkisi yarattı. Grup Başkanvekilliği için 5 tur oylama yapılırken 5. turda Emine Ülker Tarhan ve Özgür Özel'in çekilmesiyle İnce tek başına kaldı ve gereken oya ulaştı

KILIÇDAROĞLU DA OY KULLANDI

CHP’de milletvekilleri sandık başına gitti. CHP Grubu’nun basına kapalı yapılan toplantısında grup organları ve TBMM Başkanlık Divanı üyeleri için seçim yapılıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da oyunu kullandı. TBMM Başkanvekilliği için Mehmet Kesimoğlu önde giderken Kesimoğlu'na en yakın oy Erdal Aksünger'e çıktı. Güldal Mumcu ve Kamer Genç beklenen oyu alamadı. Meclis Başkanvekilliği için de 5 tur oylama yapılırken Aksünger'in 4. turda adaylıktan çekilmesiyle Mumcu rakibini 4. turda geçti. 4. turda Mumcu 51, Kesimoğlu 50 oy alırken Kamer Genç 14 oy aldı.

İNCE ŞOKU

Grup Başkanvekilliği seçiminin ilk turunda hiçbir aday 68 oya ulaşamadı. Mahmut Tanal seçim öncesi yarıştan çekilirken ilk turun ardından Ali Serindağ ve Atilla Kart'ın da seçimden çekildiği bildirildi. Daha sonra Hurşit Güneş, Ali Rıza Öztürk de çekildi. Grup Başkanvekilliği seçimininin 2. turunda 70 oy alan Engin Altay ile 68 oy alan Akif Hamzaçebi grup başkenvekili olmayı başardı.

Muharrem İnce'nin ilk turda ilk 3'e girememesi şaşkınlık yaratırken 2, 3 ve 4. tur oylamalarda da İnce en yüksek oyları alsa da 68 oyu bulamadı. 4. turda 31 oy alan Özgür Özel'in ve 30 oy alan Tarhan'ın adaylıkten çekilmesiyle 5. tura İnce tek başına girdi.

 

EN RAHAT ADAY

 

Öte yandan CHP'nin TBMM Başkanlık divanındaki katip üyeleri de 76 oy alan Rıza Yalçınkaya ile 71 oy alan Muharrem Işık oldu. Seçime tek aday olarak giren TBMM İdare Amiri Malik Ecder Özdemir de yine bu göreve seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.