MUHTARLAR MAAŞLARINA ZAM İSTEDİ

MUHTARLAR MAAŞLARINA ZAM İSTEDİ
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Parti Meclis Üyeleriyle birlikte Silivri Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneğini ziyaret eden Milletvekili Tülay Kaynarca, Muhtarlara büyükşehir yasasını anlattı. Silivrili Muhtarlar
 KAYNARCA BÜYÜKŞEHİR YASASINI ANLATTI, MUHTARLAR MAAŞLARINA ZAM İSTEDİ

AK Parti 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca Silivri Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. 

Kaynarca; “Orman vasfı taşıyan köylerin hakları korunacak”

Yeni uygulamaya giren Büyükşehir Yasasına göre köy statüsünden çıkıp mahalleye dönüştürülen ve İlçe Belediyesine bağlanan 13 köye hizmet akışının nasıl olacağı konusunda bilgi veren Kaynarca; Mahalleye dönüştürülen köyler orman köyü statüsündeyse ve orman vasfı, mera vasfı taşıyorsa onların bütün hakları saklıdır. Kanunda da bunun maddesi var. Dolayısıyla Danamandıra köyünün bu anlamda hakları saklıdır. Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin yatırım planından Silivri’nin 13 köyüne % 10’luk yatırım payı dağıtılacak. İstanbul’un 150 köyü Büyükşehir Yatırım Planından yatırım paylarını alacak. Eskiden köyler İlçe belediyesine oy kullanamıyordu. Şimdi bu yasayla birlikte buda ortadan kalktı. Artık köyler İlçe belediyesine oy kullanacak. Köylerde ki kooperatiflerin tüzel kişilik hakları kalıyor. Bu anlamda yeni çıkan Büyükşehir yasası köylerimiz için daha avantajlı olacak” dedi. 

“2B fiyatlarıyla ilgili Çatalca ve Silivri’de sorun yok”

Toplantıda 2B yasasına da değinen AK Parti 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca; “ 2B fiyatları Silivri ve Çatalca için uygun. Silivri ve Çatalca’da 2B fiyatlarıyla ilgili sorun yok.  AK Parti hükümeti 2B sorunu da çözüme kavuşturmuş oldu” dedi.

Silivrili muhtarlar;  Köylere imar affı çıkmasını istiyoruz

Milletvekili Tülay Kaynarca’nın Büyükşehir yasasıyla ilgili bilgi aktarmasının ardından, Silivrili muhtarlar sorunlarını dile getirdi. Köylerde imar affı çıkmasını talep eden muhtarlar; “ Köyler imara açık olmadığı için şu anda hepimizin evleri kaçak görünüyor. Köylerde imar yok, iskân yok, ruhsat yok. bir an önce köylerimize imar affının çıkmasını istiyoruz. Bunu hükümetimize iletin” diyerek taleplerini dile getirdiler.

Eren; Muhtarların maaşına zam yapılsın

Yerel seçimlere kadar muhtarların maaşına zam yapılmasını isteyen Silivri Muhtarlar Deneği Başkanı Muharrem Eren ; “ Her türlü yetki elimizden alındı. Muhtarların maaşları çok az. Önümüzde seçimler var. seçimlere kadar muhtar maaşlarına zam yapılsın” diyerek, Milletvekili Tülay Kaynarca’dan bu konu üzerinde durmasını istedi.

Köylünün başı rüzgar gülleriyle dertte

Silivri’nin bir çok köyünde ve mahallesinde vatandaşın tapulu arazisine özel firmalar tarafından konulmak istenen Rüzgar Enerji Santrallerine vatandaşların karşı olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Muharrem Eren; “ Özel firmalar Enerji Bakanlığından izin alıp köylü vatandaşın tapulu malına rüzgar gülleri koymak istiyor. Kamu yararınaymış. Ama o özel firma enerjiyi üretip devlete satacak ve parasını da alacak. Madem o firmalar yâda firma parasını alacak o zaman köylüye de vatandaşa da yüzde üzerinden pay versin. Öyle kamu yararına deyipte vatandaşın yerine bedava ya rüzgâr gülleri koymak olmaz. Bunu konuyu lütfen Enerji Bakanlığına iletin” dedi.

Karakaş; Olaya para gözüyle bakmayın

Rüzgar Enerji Santralleriyle ilgili  söz alan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ise, olaya para gözüyle bakmayın diyerek dikilecek olan rüzgar gülerinin kamu yarı adına olduğunu savundu. Boğluca Deresini örnek gösteren Karakaş; “ Boğluca deresi ıslahı nasıl kamu yararınaysa rüzgar gülerlide kamu yararına. Yasa Enerji Bakanlığından çıkmış. Türkiye kendi enerjisini üretme girişiminde. Burada her hangi bir art niyet yok.  içiniz rahat olsun. Ama yinede konuyu Bakanlığımıza iletiriz” dedi. 

Haber/ Fatma SARIBIYIK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.