Oran; Türkiye'de zombi demokrasisi var

Oran; Türkiye'de zombi demokrasisi var
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Büyükçekmece ilçe örgütünün düzenlediği kahvaltılı toplantıda, 'Türkiye’nin dünyadaki değişime ayak uydurması ampulle, kandil’le değil, halk ile olacak' dedi.
Mahalle kahvaltılarına devam eden CHP Büyükçekmece ilçe örgütü, bu defa da Alkent 2000 sosyal tesislerinde verilen kahvaltıda buluştu.  Kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Eski Büyükelçi M.Şükrü Elekdağı İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu İlçe Başkanı Dursun  Tazegül İl Meclis Üyeleri Mehtap Tazegül ve Mehmet Yeşilgül, Mahalle Başkanı Feruh Gülhan, il, ilçe, mahalle, yönetimleriyle partililer katıldı.
                             
 CHP’ye tarihi iş düşüyor

Mahalle Başkanı Feruh Gülhan'ın sunumuyla başlayan toplantıda konuşan İlçe Başkanı Dursun Tazegül ise yaptığı konuşmasında  'Gezi Parkı RTE’ye karşı direnişin başlangıcıdır' dedi. Tazegül, parti çalışmalarına değinerek 'Ülkeyi kaostan kurtarmak için özellikle kadınlarımıza daha fazla iş düşüyor bu seçim sadece yerel bazda değil genel seçimler içinde önemli çünkü bu seçim genel seçimde  CHP'ye iktidar yolunu açacaktır.' diye konuştu. Toplantıda Eski Büyükelçi Şükrü Elekdag’da yaptığı kısa konuşmada, 'Türkiye yalan dolan içinde' sözleriyle ülkenin şimdiki durumunu Almanya'nın faşist durumuna benzetti. Elekdağ, tarihin CHP’ye önemli bir fırsat verdiğini  dillendirerek, CHP’nin bunu çok iyi değerlendirmesini istedi. Toplantıda İl Başkanı Yardımcısı Hüseyin Aksu da, kısa konuşmasında örgüt içi dayanışmanın önemine değindi.
                 
Türkiye ayağını sağlam basmalı’’

Toplantıda son konuşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran yaptı. Oran, dünyanın hızla değiştiğini, nüfusun artığını, nüfus artıkça da ihtiyacın artığını ve önümüzdeki 15-20 yıla baktığımızda dünyada önemli değişiklerin olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin  bugünlere sağlam ayak basması gerektiğini vurguladı. Oran, bunun için de 4 unsurun önemine değindi 1)Demokrasileşme 2)Ekonomik güç 3)Dış politika 4) ulusal güvenlik. Gezi Parkı olayıyla Türkiye ne kadar demokratik olduğunu herkesin gördüğünü anlatan Oran, ülkede zombi demokrasisinin (çoğunluğun demokrasisi) olduğunu  söyledi .
                                   

                                         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.