ORC'den son anket: CHP'nin oyu 3 puan arttı, AKP 1 yılda böyle eridi!

ORC'den son anket: CHP'nin oyu 3 puan arttı, AKP 1 yılda böyle eridi!
ORC Araştırma, son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Sonuçları göre AKP’nin oyu son bir yılda erirken İYİ Parti'nin yükseldi. İşte ORC anketine göre partilerin oy oranları...


Muhalefet partileri erken seçim çağrısı yaparken iktidar cephesinden "Seçim 2023 Haziran'da" açıklaması geldi. Araştırma şirketleri ise son anket sonuçlarını açıklamaya devam ediyor.

İktidara yakınlığı ile bilinen ORC Araştırma, 3-9 Aralık tarihleri arasında 41 ilde toplam 3 bin 920 kişi ile görüşerek yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. 

Ankete göre; AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranı 39,1 olurken CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı ise yüzde 41,4 oranında oy aldı.

İYİ PARTİ YÜKSELİŞTE

ORC'nin anketine göre İYİ Parti, Şubat ayı anketindeki yüzde 10,8 oy oranını yükselişini sürdürerek yıl sonunda 15,9 oy oranına çıkarttı.

CHP'NİN OYU 3 PUAN ARTTI

CHP ise 2018 oy oranı olan yüzde 22 ile başladığı Şubat ayı seçim anketi grafiğinde, yıl sonuna geldiğimizde oy oranını 3 puan artırarak yüzde 25.5 seviyesine taşıdı.

AKP'DE DÜŞÜŞ

Ankette AKP'nin oy oranlarında ise Şubat ayı anketine göre düşüş görüldü. Partinin yüzde 36,8 olan oy oranı, grafikte yıl sonunda yüzde 30,3'e kadar geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.