Osman Pamukoğlu HEPAR'ı kapatıyor

Osman Pamukoğlu HEPAR'ı kapatıyor
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, “Büyük fedakarlıklarla yaşamını sürdüren, bağımsız bir halk örgütlenmesi olan partiyi şu kör zamanda ve ağır şartlarda, siyaset alanında tutmak gücü yıpratmaktan öte bir işe yaramayacaktır. Asl

HEPAR, 22 Haziran milletvekili seçimlerinde 124,082 oy almıştı.Pamukoğlu yaptığı yazılı açıklamada, adını bu memlekette hiçbir zaman kıymeti olmayan “Hak” ve “Eşitlik” sözcüklerinden alan Hak ve Eşitlik Partisi’nin 2007 genel seçimlerinden bir yıl sonra, ülkenin hal ve gidişatı parlak görülmediğinden, yaptığı bir çağrı üzerine 36 günde kurularak siyaset alanına çıktığını, büyük çoğunluğu daha önce hiç siyaset yapmamış ve bugüne dek yapılan siyasetten nefret etmiş genç insanlardan oluşan partinin, finansını ise tamamen üye aidat ve bağışlarıyla karşılanmasına rağmen, 60 il, 500 ilçede şaşırtan hızda örgütlenmesini bitirdiğini kaydetti.

HEPAR’ın 12 Haziran 2011 Milletvekili genel seçimlerine girmeye hak kazanarak, birleşik oy pusulasında 8. sırada seçimlere katıldığını belirten Pamukoğlu, şöyle devam etti:

“Büyük fedakarlıklarla yaşamını sürdüren, bağımsız bir halk örgütlenmesi olan partiyi şu kör zamanda ve ağır şartlarda, siyaset alanında tutmak gücü yıpratmaktan öte bir işe yaramayacaktır. Aslanı kediye boğdurtmam. Hatları geri çekip, tepelerden boşalttığımız alanı izlemeye devam edeceğiz. Geleceği insanlar değil, olaylar ve koşullar tayin eder; özenle gözlemleyeceğiz. Hak ve Eşitlik Partisi’nin her il ve ilçede en azimli, en inançlı ve en iddialı yapısı gençlik örgütündedir. Başı dik devlet, onurlu millet, ilkesi onların yüreklerinde yer etmiştir. Gençlik örgütte değil, ruhta yaşar. Partiyi açmak kadar, kapatmakta bir stratejik karardır. Partiyi kapatıyorum. 10 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Kurultay’la da yasal işlem sonuçlandırılacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.