Parti içi eğitimde ilk etap tamam

Parti içi eğitimde ilk etap tamam
CHP parti içi eğitim çalışmaları kapsamında tüm yurtta gerçekleşecek olan “üyelerin temel siyasi eğitimi” konulu eğitim programlarının, İstanbul’da ilk etabı tamamlandı.

CHP Parti Okulu bünyesinde İstanbul’un tüm ilçelerinde uygulanan eğitim programı kapsamında, ilçe örgütleri tarafından belirlenen parti üyelerine, “üyelerin temel siyasi eğitimi” konulu eğitim verildi. Uygulamanın İstanbul’daki birinci etabı, Büyükçekmece Kaya Ramada Otel’de gerçekleşen eğitim programıyla tamamlandı.

Eğitim sahada devam edecek

Eğitim programı çerçevesinde parti okulu eğitmenleri tarafından katılımcılara; CHP Tarihi, CHP Tüzüğü, kadın- erkek eşitliği, insan hakları, sosyal demokrasi, halkla ilişkiler ve iletişim eğitimleri yanı sıra sosyal proje uygulamalarının teknik ve yöntemleri aktarıldı.


Eğitim programı sonucunda katılımcılar tarafından kendi ilçelerinde uygulanmak üzere sosyal proje ekipleri oluşturulduğunu ifade eden CHP Parti Okulu Koordinatörü ve aynı zamanda CHP İstanbul Parti İçi Eğitim ve Eğitimci Koordinatörü Erdoğan Bayrakoğlu, “Parti Okulu, 3.Bölgede şu anda yedinci okulunu açtı. Çalışmayı 30 eğitmenle yürütüyoruz. Her sınıfta 5 eğitmen var” bilgisini verdi.


Eğitimlerin, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada verildiğini ifade eden Bayrakoğlu, “Katılımcılardan ödev olarak sosyal proje isteniyor. Eğitim, projelerini gerçekleştirdikleri gün bitiyor. O süreye kadar sahada eğitim devam ediyor. Sahada kendi öz kaynaklarıyla, kendi belirledikleri kişilerin sosyal sorunlarını çözecek projelerini uygulayarak siyasal iletişim kuruyorlar” açıklamasını yaptı.

Tüm Türkiye’de uygulaniyor

Eğitimden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı’nın koordinatörlüğünde eğitimlerin tüm Türkiye’de devam ettiğini belirten Bayrakoğlu, “Hem örgütler hem parti okulu eğitimcileri uyumlu bir çalışma yürütüyorlar. Ilk etapta ilçe yöneticilerin daha ağırlıkta olduğu bir eğitim dönemi yaşandı. Ancak daha sonraki eğitimlerde örgütün her tabanında yer alan partililer yer alacak” diye konuştu.

CHP Beylikdüzü de katıldı

CHP Beylikdüzü Eğitim Sekreteri Dr. Aslı Güngör Kırçıl, eğitim sekreter yardımcısı Ecem Dilara Güven ve Kültür Sanat Komisyonu üyesi Nesrin Uzun’un da eğitmen olduğu programın İstanbul’daki son etabına, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, yönetim kurulu üyeleri, mahalle koordinatörleri ve eğitim komisyonu da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.