Randevu alınıp gelinir, eleştirilir

Randevu alınıp gelinir, eleştirilir
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, selefi Deniz Baykal’ın seçim sonuçlarına ilişkin medya üzerinden yaptığı eleştirilere sert çıktı.

Kılıçdaroğlu, “Ben genel başkanım, varsa eleştirilecek bir şey randevu alınır, gelinir, eleştiriler yapılır, yanlışlarımız söylenir. Biz herkese saygı duyarız ve dinleriz” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski genel başkan Deniz Baykal’ın seçim sonuçlarına yönelik medya üzerinden yaptığı eleştirilere, “CHP’lilerin medya üzerinden eleştiri yapmalarını doğru bulmuyorum. Ben genel başkanım, varsa eleştirilecek bir şey randevu alınır, gelinir, eleştiriler yapılır, yanlışlarımız söylenir. Biz herkese saygı duyarız ve dinleriz” karşılığını verdi.

Gazete ve televizyonların CHP’yi izleyen muhabirleriyle dün sabah kahvaltıda bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Yıllarca parti yönetiminde görev yapmış arkadaşların, partiye yönelik eleştirilerini medya üzerinden yapanlarla ilgili şikâyetlerini o dönem dile getirdiklerini ben biliyorum. Aynı şikâyetleri o dönem dile getirenlerin bugün aynı konuma düşmelerini doğru bulmuyorum” dedi. Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: “Ben hiç kimseye telefon açıp ‘Aman ha sakın imza atmayın’ ya da ‘İmza atın’ diye bir şey söylemedim. İl başkanları toplantısını, ‘Genel başkan il başkanlarına baskı yapıyor’ algısı ortaya çıkmasın diye erteledim. Kurultay istemek de istememek de ayıp değil.

Balkon ikiyüzlülük

Balkon konuşmasını jest olarak görmüyorum. ‘Ben her türlü hakareti, kötülüğü yapayım, nasıl olsa seçimden sonra çıkar balkonda bir konuşma yaparım, herkesin gönlünü alırım’ diye düşünüyorsa bunun adı ikiyüzlülüktür, helalleşme hiç değildir. Siz hatanızı seçimden sonra mı gördünüz?

Kazanamayacağı belliydi zaten

Geri çektiği davaların büyük bir kısmını kazanamayacağı belliydi. AKP’ye yönelik eleştiriler bağlamında açılan davalardan vazgeçmiş, kendi bileceği bir şey. Bunun helalleşmeyle ilgisi yok. Bana hakaret edildi, ‘yalancı’ dendi açıkça. İspat etmeleri lazım yargıda.

Kırmızı çizgilerimiz

Anayasa değişiklikleriyle ilgili düşüncelerimiz belli. Sayın Erdoğan dediğinde ‘Kapımız açık’ dedik. İlk 3 madde kırmızı çizgimiz. Öcalan’la görüşmeleri ve o görüşmelerde hangi pazarlıkların yapıldığını görüşmemizde Erdoğan’a soracağım. Türkiye’de şu anda bir bölünme tehlikesi bulunmuyor ancak bölünme tehlikesi yaratan söylemler var. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede bölücüdür.

Ali Demir skandalları

Öğrencilerimiz, at yarışına hazırlanır gibi sınav maratonuna hazırlanıyor. Bu maratonun aktörlerinden birisi Ali Demir. Umarız Ali Demir’in yarattığı skandallardan sonra herhalde o koltuğunda oturmaması gerektiğini Sayın Erdoğan da öğrenmiş olur.”

Demirel’in Haberal ricası

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in “Haberal ismini ben önerdim” açıklamasıyla ilgili yorum yapmadı, Demokrat Parti kökenli bazı isimlerin CHP’den ayrılıp Meclis’te yeni grup kuracakları yönündeki iddiaya ilişkin, “Samimi söylüyorum, sadece gülüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.