Roman vekil Purçu, Mimarsinan’da Romanlara seslendi..

Roman vekil Purçu, Mimarsinan’da Romanlara seslendi..
Roman vatandaşları temsilen Türkiye'de ilk kez parlamentoya giren Roman kökenli CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Mimarsinan Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Purçu’ya Büyükçekmece belediye başkanı Hasan Akgün ve CHP Büyükç

Güçlü olmanın yolu eğitimden geçer…

Türkiye'nin Roman kökenli ilk milletvekili olan Özcan Purçu, Ziyarette Roman vatandaşlara çağrıda bulunarak “Güçlü olmak istiyorsanız, var olmak istiyorsanız, ülkenize yararlı olmak istiyorsanız mutlaka iyi bir eğitim almalısınız. Çocuklarınızı erken yaşta evlendirmek yerine onların iyi eğitim almaları için çaba sarf edin" diye konuştu.

Akgün'e övgü

Büyükçekmece'de yaşayan Roman vatandaşlara vermiş olduğu desteklerden dolayı Belediye Başkanı Akgün’e teşekkür eden Özcan Purçu, “Roman vatandaşlarımızın ağırlıklı olarak yaşadıkları ilçelerden bir tanesi de Büyükçekmece. Burada Roman vatandaşlarımız çok mutlu. Çünkü onlara değer veren, sorunlarına kayıtsız kalmayan bir belediye başkanımız var. Bende sizlerin adına kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

 

"TBMM'deki gözünüz kulağınız"

 

Türkiye'de ilk kez Roman kökenli bir vatandaşın CHP çatısı altında milletvekili seçildiğine dikkat çeken Başkan Akgün, ise yaptığı konuşmasında  "Özcan Purçu, TBMM çatısı altında sizlerin gözü kulağı olacaktır. Roman vatandaşlarımızın her türlü sorun ve beklentileri artık CHP'nin de desteğiyle TBMM çatısı altında çözülecektir. Ben Purçu'nun meclis çatısı altında başarılı işlere imza atacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

 

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Mimarsinan Romanlar Kültür ve Dayanışma Dernek başkanı Hüseyin Davulcu, Artık Romanlar sahipsiz değildir. Kimse bizi seçimden seçime kullanamayacaktır dedi.

Ziyaret sonrası CHP Milletvekili Özcan Purçu, Belediye başkanı Akgün ve beraberindekiler birlikte sünnet olan Roman çocuklarının düğününe katılarak çocukların ve ailelerinin heyecanına ortak oldular.

 

 HABER:SALİH MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.