Sağlık Bakanlığı ''Araçlar bize ait''

Sağlık Bakanlığı ''Araçlar bize ait''
İstanbul'da MHP ve CHP il binalarının önünde park edilmiş halde bulunan ve aynı plakaya sahip araçların Sağlık Bakanlığı'na ait olduğu açıklandı.
İstanbul'da aralarında yaklaşık 200 metre bulunan MHP ve CHP il merkezlerinin tam ortasında arka arkaya park edilmiş halde bulunan ve her iki partiyi de alarma geçiren plakasız araçların sırrı çözüldü. Sözcü gazetesinden Deniz Ayas'ın haberine göre, araçlardan birisinin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun İstanbul'da kullandığı makam aracı olduğu, diğerinin de yine bakanlığın koruma araçlarından birisi olduğu öğrenildi.

PARTİLER ALARMA GEÇMİŞTİ

Her ikisi de İstanbul Sarıyer'deki Sanayi Mahallesi'nde bulunan CHP ve MHP İstanbul İl Başkanlığı binalarının arasında arka arkaya park edilmiş halde görüntülenen plakasız araçlar, sosyal medyada geniş yankı bulmuş söz konusu partiler de valilik nezdinde harekete geçmişti.
MHP VALİLİĞE BAŞVURDU

MHP, İstanbul İl Başkanlığı önünde görüntülenen araçlarla ilgili İstanbul Valiliği'ne dilekçe ile başvurdu. MHP İl Başkanlığı, İstanbul Valiliği'ne verdiği dilekçede il başkanlığı önündeki 06 L 2750 plakalı iki aracın "kim veya kimler tarafından bırakıldığının tespit edilmesini ve MOBESE kayıtlarının incelenmesini" talep etti. Valilik İl Başkanlığı'nın bu talebini incelenmek üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi. CHP'nin de valilik nezdinde söz konusu araçlarla ilgili girişimde bulunduğu bildirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: ARAÇLAR BİZE AİT

Tüm gelişmelerin ardından Ankara'dan 'sürpriz' bir açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı söz konusu araçların kendilerine ait olduğunu duyurdu. Plakasız araçlardan "sedan tipi" olanın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun İstanbul'da kullandığı makam aracı olduğu, diğerinin de yine Bakanlığın koruma araçlarından birisi olduğu bildirildi.

"SANAYİYE GETİRMİŞTİK"

Söz konusu araçların bölgedeki sanayiye olağan kontrol için getirildikleri belirtildi.

"RUTİN BİR UYGULAMA"

"Aynı plakalı araç" uygulamasının, Başbakanlık ve bakanlık koruma araçlarında uygulanan 'sıradan' bir yöntem olduğu da bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.