Sandığa gitmeyen seçmeni ikna edin

Sandığa gitmeyen seçmeni ikna edin
CHP il ve ilçe başkanlarına ‘Anayasa Değişikliği Nasıl Anlatılmalı?’ broşürü dağıtıldı. Başkanlardan özellikle sandığa gitmeyen seçmenleri tespit edip oy kullanmalarını sağlamaları istendi.
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında önceki gün toplanan il ve ilçe başkanlarına parti yönetiminin yazılı bazı talimatları da sunuldu.
“Anayasa Değişikliği Nasıl Anlatılmalı?” ve “Örgüt için Talimat” başlıklı broşürlerdeki öneriler özetle şöyle:

- Bu referandum kazanılacaktır, bu kararlılığımız açıkça gösterilmeli. Partili seçmene yönelik kampanya yapmayın. Kampanyayı parti örgütü ile birlikte yapın.

- Çalışmalar sırasında özellikle merkez sağ; milliyetçi, liberal, mütedeyyin, dini hassasiyetleri olan vatandaşlara hitap edin... MHP ve AKP’li tüm siyasetçilere Türkiye’nin gidişi hakkındaki endişelerinizi samimi olarak anlatın ve sorumluluklarını hatırlatın.

Bölünme getirecek

- Sandığa gitmeyen seçmenleri tespit edip, partilere değil demokrasiye sahip çıkmasını isteyin. Vatandaşlarla birebir görüşün, özellikle kanaat önderleriyle samimi temas kurun...

- Milliyetçi muhafazakâr kesime, ‘başkanlık rejiminin bölünme getireceğini’ birebir anlatın.

- Referandumun genel seçim olmadığı ve partilerin oylanmadığını vurgulayın. Oylamanın demokratik parlamenter rejim olduğunu, rejim değişikliği yapıldığını ısrarla belirtin.


‘Cumhuriyeti değiştirmiyoruz, yapılan rejim değil sistem değişikliğidir’ dendiğinde, ‘İran’da da, Libya’da da, Mısır’da da, Suriye’de de cumhuriyet var. Bu ülkelerde parlamenter demokratik rejim yok... Ama yapılan değişiklikle Türkiye’ye Suriye’deki rejim getirilmek isteniyor’ deyin.

- Demokrasi ve özgürlük vurgusu yapın. Demokratik düzenden tamamen kopacağımızı, zorbalık ve keyfi bir düzen geleceğini, bu düzende kimsenin can ve mal güvenliğinin kalmayacağını anlatın.

- Şu iki soruyu mutlaka sorun: AKP 15 yıldır tek başına iktidarda, bugüne kadar istediği halde hangi kanunu çıkaramadı? AKP, 15 yıldır tek başına iktidar. Tüm bakanlar kendisine ait. Hangi kararları almak istedi de alamadı?

- Kriz vurgusu yapın. ‘Başkanlık ısrarının hem ekonomik krize hem de güvenlik krizine yol açtığını’ vurgulayın. Nitekim son iki yıldır fiili başkanlık durumu var. Hem ekonomide hem de terörle mücadelede çok daha kötü bir tabloyu yaşıyoruz.

- Bu Anayasa değişikliği Türkiye’nin ve dolayısıyla vatandaşın hangi sorununu çözecek? Terörde, ekonomide, dış politikada, eğitimde geldiğimiz nokta ortada. Türkiye’nin öncelikli ve ivedi sorunu başkanlık mı? İşsizlik giderek artıyor, vatandaş geçim derdinde, terör sürekli tırmanıyor, Türkiye, Suriye’de savaşta, her gün şehitlerimiz geliyor, dolar almış başını gidiyor, benzine mazota yapılan zamların sayısını bile unuttuk... Vatandaşın derdi ayrı, başkanlık isteyenlerin derdi ayrı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.