Sandığa sahip çıktık kazandık!

Sandığa sahip çıktık kazandık!
30 Mart’ta Avcılar’da kıyasıya seçim heyecanı yaşanmış, gece yarısı “Avcılar’ı AK Parti aldı” şeklinde haber yapılmıştı. Seçimi 7 bin 600 oy farkla kazanan CHP’li Handan Toprak Benli, hilelere karşı muhalefeti uyardı. Benli, 288 bin seçmenin 919 sandıkta
Hile iddialarının ve 35 ildeki elektrik kesintilerinin tartışmaya yol açtığı 30 Mart’ta Yalova ve Ağrı’nın aralarında bulunduğu 14 yerde seçimler iptal edildi. Kağıthane’de CHP ve MHP’ye verilen binlerce oyun AKP lehine değiştirildiği ortaya çıktı. Tüm yaşananlar, 7 Haziran seçimlerinde sandık güvenliğini ön plana çıkardı. 30 Mart’ta Avcılar’da kıyasıya seçim heyecanı yaşanmış, gece yarısı “Avcılar’ı AKP aldı” diye haber yapılmıştı. Seçimi 7 bin 600 oy farkla kazanan CHP’li Handan Toprak Benli, hilelere karşı muhalefeti uyardı. 288 bin seçmenin 919 sandıkta oy kullandığı ilçede seçimi, sandığa sahip çıkarak nasıl kazandıklarını şöyle anlattı: “3 ay öncesinde 3 bin kişiye eğitim verildi. Asıl, yedek ve müşahit olmak üzere her sandıkta 3 kişi, ayrıca her okula ve her kata birer sorumlu ile her okulda birer avukat görevlendirildi. Tüm sandıkların ıslak imzalı sonuç tutanakları alındı.”

 

Yüzde elli sandık!

Yaklaşık üç ay sonra yapılacak milletvekili seçimlerinde partilerin vaatlerinin, yapacağı seçim kampanyasının yanı sıra sandık güvenliği de ön plana çıkacak. Bu noktada CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’nin “hile ile elinden alınmak istenen’ Avcılar’ı nasıl geri aldığı partilere ışık tutacak. Benli, 30 Mart yerel seçimlerinde Avcılar’da oy hırsızlığının önüne nasıl geçtiklerini anlattı. 288 bin seçmenin 919 sandıkta oy kullandığı Avcılar’da, CHP’nin adayı Handan Toprak Benli ile AK Parti’nin adayı Bayram Şenocak arasında kıyasıya geçen seçim yarışında ipi 7 bin 600 oy farkıyla CHP’li başkan adayı Benli göğüsledi. Seçimi kolay kazanmadıklarını dile getiren Benli, seçimlerden üç ay önce başlayan sandık organizasyonunun kendilerine zaferi getirdiğini kaydediyor.

Her okula bir avukat

30 Mart yerel seçimlerinde her sandığa iyi eğitimli 3 kişi görevlendirdiklerini söyleyen Handan Toprak Benli, şöyle devam etti: “Asıl, yedek ve müşahit olmak üzere her sandığa üç kişi görevlendirdik. Ayrıca her kat için bir kat görevlisi, her okul için bir okul sorumlusu ve bir avukat görevlendirdik. Orada bir problem yaşandığında her okulun görevli bir avukatı vardı. 35 okula 35 avukat görevlendirdik. Sandıkta oturan görevlilerimizi de sabahleyin hepsini yerinde ziyaret ettim. Diğer görevliler ve gönüllülerimiz de bu arkadaşlarımızın moral motivasyon gereksinimlerini karşıladılar. Burada şunu belirtmek istiyorum. Sandık görevlisini o sandıktan hiçbir güç kaldıramaz ve oyları elinden alamaz. Polis, asker ya da devletin herhangi kademesinden hangi yetkili gelirse gelsin o sandık, sandık görevlisinindir. O görevi hiç kimse kendisinden alamaz. O oyları korumak onun görevidir.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.