Sarıgül: Allah Baykal'ın canını almasın

Sarıgül: Allah Baykal'ın canını almasın
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'den ilginç çıkış.. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) geleneksel kahvaltı toplantılarının bu ayki konuğu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu.

"KİMİ ÖLÇÜ ALACAĞIZ?"
Derneğin kadın girişimcileriyle bir araya gelen Sarıgül, Türkiye'de parlamentodaki kadın sayısının fazla olmasının önemli olduğunu dile getirdi. Sarıgül, "Ama o hanımefendiler orada ne yapıyorlar? Acaba biat kültürü, itaat kültürü, genel başkana emret talimatı mı var, yoksa gerçekten kadınlarımızın sesini orada özgürce ve mutlu bir şekilde dile getirebiliyorlar mı? Mesela iktidar partisindeki hanımefendiler 4+4+4 çıktığı zaman ne yapıyorlar ya da okullarda kıyafet serbest olsun dendiği zaman diyebiliyorlar mı ki 'biz Almanya'yı, Fransa'yı, İngiltere'yi mi ölçü alacağız, yoksa İran'ı, Pakistan'ı ve Afganistan'ı mı ölçü alacağız?" diye konuştu.

 İstanbul'da 40 tane belediye olduğunu belirten Sarıgül, bunlar arasında bir tane bile kadın belediye başkanı olmadığına dikkat çekti. Sarıgül, "İktidar hırçınlaşmaya başladıysa gitme vakitleri gelmiştir. Ama onları gönderecek olan bir baba yiğide ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

 "FATMAGÜL'ÜN SUÇU NE?"

 Konuşmasında, CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Sarıgül, şunları söyledi: "Beni Baykal yolcu etti. Beni 4 defa ihraç etti. Allah canını almasın onun. Ben, 20 yıldır genel başkanlık yapan bir başarısı olmayan, 5 tane genel seçim, 4 tane yerel seçime girmiş, başarısı olmayan bir genel başkana karşı demokrasi mücadelesi verdim, başıma gelmeyen kalmadı. Beyefendi 3 defa mahkeme kararıyla dönmeme rağmen, 4 defa beni partiden ihraç etti. Ben ne yaptım? Dedim ki 'Efendim başarısızsınız, siz koltuğunuzu koruyorsunuz, ben Türkiye'yi koruyacağım, siz koltuğunuza bağlısınız, ben sosyal demokrasi geleneklerine bağlıyım' dedim. Türkiye'yi dolaştım, 120 ay mücadele verdim, 10 yıl mücadele verdim zalim Baykal'ın zulmünden demokrasiyi kurtaracağız diye. Biraz da dozajı yükselttik. 4 defa mahkeme kararıyla partiden ihraç etti. Peki, benim suçum neydi? Fatmagül'ün suçu neydi? Onun için demokrasi zor bir şey."

 

SARIGÜL İSTANBUL İÇİN ADAY OLACAK MI?
Sarıgül, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday olacak mısınız?" sorusu üzerine de, "İstanbul aday arıyorsa ben yokum. Çünkü kazanırım" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.