Sarıgül: Ata öyle bineceğim ki...

Sarıgül: Ata öyle bineceğim ki...
Arkadaşımız Oktay Apaydın'ın toplantı sonrası yorumu Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in köşesinden yayınlandı.
 Sarıgül: Ata öyle bineceğim ki...

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) il ve ilçe başkanları, kurucularıyla Kumburgaz Artemis Marin Princess Otel’de sürpriz bir toplantıyla bir araya geldi.

Arkadaşımız Oktay Apaydın'ın toplantı sonrası yorumu Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in köşesinden yayınlandı.

Yalçın Bayer bugün (9 Aralık 2012 Pazar) yazısında yorumu bu şekilde değerlendirdi:

Mustafa Sarıgül  nereye koşuyor? Bu günlerde dikkatle izlenmesi gerekiyor. 2011 seçimleri öncesinde, Kılıçdaroğlu’nun ‘rüzgârını kesmemek’ adına partileşme çalışmalarını durdurup dondurduğu Partileşmenin yapılacağı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün Halkın Yükseliş Partisi yöneticileri de katılmış önceki akşamki toplantıya...

Gazeteci Oktay Apaydın toplantıyı izlemiş, gelişmeleri şöyle özetliyor:

“Sarıgül sayıları 600’ü bulan TDH’lilere yaptığı konuşmada CHP ile olası bir birleşmenin de ipuçlarını verdi. Adı CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak anılan Mustafa Sarıgül, böyle bir teklifin gelmesi halinde bunu değerlendirecek olanların TDH örgütü olduğunu vurguladı. Toplantıda bir saatlik konuşma yapan, akşam yemeğinde de yaptığı ikinci konuşmayla TDH’lileri coşturan Mustafa Sarıgül, özellikle Cumhurbaşkanı Gül’ün onayladığı Yerel Yönetimler Yasası ile ilgili önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceklerini, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na binlerce bireysel başvuru yapacaklarını belirterek, ‘Adı adalet olan partinin yaptığı adaletsizliği protesto ederek Adalet arayacağız’ dedi.” Konuşmasında ülkedeki adaletsizlikler ve çelişkilerden söz eden Mustafa Sarıgül, “Önümüzdeki günlerde çok tarihi bir karar alacağız. Kadrolarımızı hazırlıyoruz. Sizlere iki ay süre veriyorum, 9 Şubat’ta tekrar toplanıp kararımızı vereceğiz. Biz ülkede barıştan, kardeşlikten yanayız. Toplumsal düşünenlerin hareketi olacağız. Toplumsal muhalefeti Türkiye’de iktidar yapacağız” diye konuştu. Sarıgül, CHP’ye de mesajlar vererek şunları söyledi: “Yola çıktık. Göreceksiniz... Ata öyle bir bineceğim ki tozu dumana katacağım... Toz duman altında kalmayacağız. Siyasetin temeli inanmaktır. Kimseyi ötekileştirmeden daha çok çalışacağız. Sevgi ve kardeşlikle herkese ulaşacağız. Şunu iyi bilin, bugün AKP’ye oy verenlerin en az yüzde 18’i Sarıgül diyor. Zalimlerin gitme vakti gelmiştir. Bunlara kim git diyecek mesele budur. Bölen değil bütünleştiren olacağız. İktidarın yok saydığı milyonların sesi olacağız. Biz toplumsal muhalefeti iktidara taşıyacağız. Buradayız. Zalimlerin zulmüne karşı hep birlikte yürüyeceğiz.”  Sarıgül, zor bir tercih sürecinde... CHP’ye katılabilecek mi? Büyükşehir adayı yapılacak mı? Bu süreci bir süre daha izlemek gerekiyor.



YAZININ LİNKİ:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22111910.asp?utm_source

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum