'Saydam ve katılımcı bir yönetim olmalı'

'Saydam ve katılımcı bir yönetim olmalı'
CHP Parti Meclisi üyesi Murat Karayalçın, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda, “Sosyal Demokratların Yerel Yönetime Bakışı” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Karayalçın, konuşmasında, yerel yönetimlerde saydamlık ve katılımcılık kavramlarının öne

İlçe merkezinde CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından karşılanan CHP Parti Meclisi Murat Karayalçın, daha sonra CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı anı defterine duygularını kaleme aldı. Sonrasında,  CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilçe merkezini gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 Seçilmekten çok, iyi yönetmeye hazırlanıyoruz

 Ardından örgüt toplantı salonunda partililerle bir araya gelen CHP Parti Meclisi üyesi Murat Karayalçın, İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sunumuyla Beylikdüzü yapısı ve ilçe örgünün çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 2014 Mart ayında Beylikdüzü’nde iktidar olmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirten CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçilmekten çok iyi yönetmenin sorumluluğuyla hazırlıkları sürdürdüklerini ifade etti.

 Eşitlik, özgürlük ve dayanışma olmazsa olmaz

 SODEV’in katkılarıyla CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen Yerel Yönetim Okulu katılımcılarına sertifikalarının verilmesiyle başlanan programda, sosyal demokrasinin yerel yönetime yansımasına örnekler veren Parti Meclisi üyesi Karayalçın, eşitlik, özgürlük ve dayanışma kavramlarının sosyal demokrasinin olmazsa olmaz ilkeleri olduğunu söyledi.

 Yerel yönetimlerde saydamlık ve katılımcılığın önemine dikkat çeken Karayalçın, “Sosyal demokrasi yüksel kentsel standart ve nitelikli kentsel yaşam demektir. Özellikle yoksul vatandaşlarımızın yaşadıkları alanların yüksek niteliklerle donatılması demektir” dedi. Yurttaşların yerel yönetimlerde mutlaka plan, bütçe ve projeler konusunda katılımcılığının sağlanması ve bilgi sahibi olması gerektiğini vurguladı. Program sonunda, Karayalçın’a plaket takdim edildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.