Silaha gerek yok, biz varız

Silaha gerek yok, biz varız
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş'un Varto ilçesinde yaptığı konuşmada en acil ihtiyacın barış olduğunu söyledi, “Biz Kürt gençlerine asla savaşı, şiddeti önermiyoruz. Silaha gerek yok. Seçtiğiniz vekiller olarak en önde biz varız. Barış
 Muş’un Varto ilçesinde yaklaşık 2 bin kişiye seçim otobüsünden seslenen Demirtaş, Cizre’den başlayarak ‘Barış Yürüyüşü’ne çıktıklarını belirterek  şunları söyledi: “Kürt sorunu dediğimiz bir onur meselesidir. Allah onu nasıl yarattı ise yani anasından hangi dili öğrenmişse onu yasaklayamayacaksınız. Ona hakaret etmeyeceksiniz. İstediği dilde okula gidecek. İstediği dilde devlet dairesinde hizmet alacak. İstediği dilde şehirde korkmadan konuşacak. İstanbul’da Kürt olduğu için saldırıya uğramayacak. Alanya’da Kürt olduğu için işyeri yakılmayacak. Fakir fukara inşaat işçisi, mevsimlik işçi, sadece Allah onu Kürt olarak yarattığı için yakılmayacak. Bu işi müzakere ile çözmek HDP’yi büyütüyor. Kürtleri Türkiye’de büyüttüğünü gördüler. Ama aynı zamanda AKP oy kaybediyor, gördüler. 7 Haziran’da baktılar ki konuşarak medenice bu işi çözmek AKP’ye 400 vekil kazandırmıyor, düğmeye bastılar. Maalesef 24 Temmuz’dan bu yana operasyonlar devam ediyor. Biz savaştan, çatışmadan taraf değiliz. Arkadaşlarla birlikte barış için yollardayız. AKP 400 vekil için bütün ülkeyi yakıp yıkabilir. Çılgın olabilirler, çıldırmış olabilirler. Silahtan ve savaştan başka gözleri hiçbir şey görmeyebilir. Ama biz Kürt gençlerine asla savaşı, şiddeti önermiyoruz. Silaha gerek yok. Seçtiğiniz vekiller olarak en önde biz varız.”
Seçilmişler yönetsin
Demirtaş, kendi seçecekleri vali ve kaymakamlar tarafından, seçilmişler tarafından yönetilmek istediklerini de belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Yenilen güreşçi, 1 Kasım’dan sonra ‘yeter artık’ deyip, güreşe doyacak ve seçime ‘gerek yok’ diyecek. Bizi tehdit olarak görüyorlar ve barajın altında bırakmak istiyorlar. Çünkü onlar Türkiye’yi teklik üzerinde kurmuştur. Tek adam, tek ampul, tek parti, tek dil, tek ırk, bunun dışında hiçbir şey olamaz diyorlar. Barış diye haykırırsak bunu Ankara da duyacak Kandil de duyacak. Biz barış istiyoruz. Ateşkes olmalı ve söz siyasete bırakılmalı.”
-Hürriyet-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.