SİLİVRİ AK PARTİ KONGRESİNDE YAŞANANLAR…

SİLİVRİ AK PARTİ KONGRESİNDE YAŞANANLAR…
AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı 5. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Dilek Demiral ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Köroğlu’nun listesi yarıştı. İl Başkanı Aziz Babuşçu, “konuşmasında ikinci liste istemiyorum” dedi, D

 İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun konuşması kongre salonunda soğuk rüzgarlar estirirken, İlçe Başkanlığına aday olan Yusuf Köroğlu, İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun sözlerine oturduğu yerden cevap vererek, “ Bu yapılan demokrasiye aykırıdır. Ben demokratik hakkımı kullanıyorum” dedi.

Kongreye yoğun katılım

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İl Başkan Yardımcıları, Milletvekili Harun Karaca ve Gülay Dalyan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Gıyasettin Gergin, AK Parti Çatalca, Beylikdüzü, Esenyurt, Çorlu ve Çerkezköy İlçe Başkanları ve yöneticileri, Silivri Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Selimpaşa Eski Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, Eski AK Parti İlçe Başkanları ve yöneticileri, meclis üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Ardından divan heyeti üyeleri belirlendi.



Demiral; Zafer sadece Allah’ındır

Kongrede açılış konuşmasını  AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral yaptı. Demiral ‘Yolumuz doğruluktur. Zafer sadece Allahındır’ diyerek şunları söyledi: Bu şerefli yolculukta sizlerle omuz omuza yeni Türkiye yolunda yürümekten onur ve gurur duyuyorum. Biz milletin partisiyiz. Bizim ayrıcalığımız budur. İktidarımızın öncesi ve sonrasında gece ile gündüz kadar fark var. Biz siyaseti makam rütbe koltuk için yapmadık Allah rızası ve gelecek nesiller için yaptık. Mazlumlar için, gözü yaşlı anneler, imanlı gençler için, bize oy veren vermeyen herkes için yaptık. Paralel yapıların oyunlarını bozmak için yaptık. Kongre öncesinde olduğu gibi sonrasında da birlik beraberlik içerisinde olacağız. Hz Mevlana’nuın dediği gibi ‘Biz birleştirmek için geldik, ayrıştırmak için değil.’ Allah yar ve yardımcımız olsun’

Kadıoğlu: Silivri’yi almalıyız

Silivri AK Parti’nin kongresine katılan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise kongrede ‘Silivri’yi almalıyız’ mesajları içeren konuşmasında şunları söyledi: ‘Ben demeyin biz diyin. Biz hep öyle yaptık ve geldiğimiz nokta belli. Silivri’yi de bu şekilde istiyoruz. Biz demeden hep birlikte hareket edeceksiniz’ dedi




Babuşçu: Biz Dilek Demiral ile devam etme kararı aldık

Kongre AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun adaylara dair konuşmasıyla devam etti. Babuşçu, Kongrede Dilek Demiral’ın karşısında aday olan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Köroğlu’na göndermeler yaparak açık açık ‘İkinci liste istemiyorum’ dedi. Bunun üzerine salondan ‘Demokrasi’ diye bağıranların sesleri duyuldu. Babuşçu’nun teşkilat üyeleri üzerinde de baskıya sebep olan ve ortamın gerginleşmesine sebep o konuşması şu şekilde: ‘İlçe başkanımızın şahsında tüm ekibe teşekkür ediyorum. Başarının sırrı birlik beraberlik dayanışma ve enerjimizi kendi içimizde tüketmemekle ilgili. Biz de Silivri’de bu amaçla kongre sürecine girinceye kadar istişareler yaptık. Değerlendirmeler yaptık ve ilçe başkanlığı görevini sürdüren ve Dilek Demiral ile yola devam etmenin en doğru karar olduğuna karar verdik. İstanbul’da 4. Kadın ilçe başkanımızla birlikte yolumuza devam ediyoruz’



Bizim kimseyle kişisel sorunumuz yok

Ben diğer ilçelerimizde istişarelerden sonra ikinci bir listenin çıkmasını anlarım ama bir hanımefendinin genel merkez ve İl olarak görevlendirildiği yerde  sizden beklenen destek ve çabadır. Burada böyle olmamış galiba. Anlamlandıramıyorum bunu. Bizim kararlarımız geniş bir istişareyle alınan kararlardır. Teşkilatçılık gurup kararına uymaktır. Burada bir meclis üyesi arkadaşımız başka bir liste oluşturma çabası içerisinde. Elbette demokrasi var ve bunu katılımcı bir zemine taşıyan Ak Parti’dir. Tamam listesini çıkarsın. Ama bakalım olacak mı? Bizim kimseyle kişisel sorunumuz yok. Sakın yanlış anlamayın. Ben sizinle dertleşiyorum. Sizinle dertleşmezsem kimle dertleşeceğim? Bizim dayatma şeklinde sandalyelerin uçuştuğu bir kongremiz yoktur. Biz herkesin fikrini alırız. İstişare yaparız. Hala çıkış oluyorsa buna şüpheyle bakarız. Biz sonuna kadar o samimiyet eksenine sadık kalır samimiyete gölge düşürmemeye çalışırız. Dışarıda bir kişinin küs kalmasına bile tahammülümüz yok’ dedi.


Köroğlu’nun listesinden 4 istifa

Konuşmaların ardından Dilek Demiral ve Yusuf Köroğlu listelerini divan başkanına sundu. Köroğlu’nun listesinden 4 isim istifa etti. Ardından Demiral ve Köroğlu için delegeler sandık başına gitmeden son kez bir konuşma daha yapıldı. Söz alan Yusuf Köroğlu delegelere ‘Birlikte yöneteceğiz, ayrıştırmayacağız’ mesajları verirken, Dilek Demiral ise ‘Teşkilatıma güveniyorum’ şeklinde konuştu.

Dikkat çeken isimler

Demiral ve Köroğlu’nun listesinde en dikkat çekici isimler de gece boyu yakın markajdaydı. Eski Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Eski İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın isimleri Demiral’ın listesinde yer alırken Selimpaşa Eski Belde Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu seçimini Yusuf Köroğlu’ndan yana kullandı. Köroğlu’nun listesinde özellikle teşkilattan gelen isimler, eski ilçe başkanları da dikkat çekti. Eski Meclis Üyesi Yalçın Yönet, Mevcut Ak Parti belediye meclis üyeleri Sezgin Emir ve Lütfü Vardar da Köroğlu’nun listesinde yerlerini aldı.

Köroğlu 142 oy aldı

Sandık başına giden 375 delege gece geç saatlere kadar oy kullandı ve salonu terk etmedi. 2 oyun geçersiz olduğu kongrede kazanan isim 231 oyla Dilek Demiral oldu. Demiral böylece ‘seçilmiş ilçe başkanı’ unvanını kazandı. Köroğlu’nun listesine ise 142 oy çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.