Siz mi susturacaksınız, ben mi susturayım!

Siz mi susturacaksınız, ben mi susturayım!
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Soydan Alkan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla meclis toplantısında gündem dışı bir konuşma yaptı.

 Alkan'ın konuşması CHP ile AK Partili üyeler arasında tartışma yarattı. Daha sonra söz alan CHP Grup Sözcüsü Coşkun Tanış ise “İsrail’in Filistin de insanlığa karşı işlenen zulmünü ve insan hakları ihlali yaşandığını anlatan CHP’li genç arkadaşımızın bu sözlerini AKP’li arkadaşlarımız niye alkışlamadı. Bu insan hakları ihlallerini alkışlayarak kınamanız gerekirken kınamadınız” diyerek AKP’lilere sitem etti. Konuşması AK Parti sıralarında sık sık sözlü müdahele edimesi üzerine Tanış, Meclisi yöneten AK Partili Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’a dönerek, “Sayın Başkan; (AK Partili) meclis üyesini siz mi susturacaksınız, yoksa ben mi susturayım” dedi. Tanış’ın bu sözleri CHP’liler tarafından alkışlandı.

 Başkanvekilleri de konuştu

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek'in 12 Eylül mağduru olduğunu söyleyen CHP'nin referandumda hayır oyu verdiğini hatırlatması üzerine tansiyon tekrar yükseldi. Taşyürek, Soydan'ın İsrail ile ilgili sözlerinin de samimi olmadığını iddia ederek , “CHP bu konuda samimi olsaydı Kadıköy Belediyesi Telaviv ile kardeş şehir protokolünü iptal ederdi” dedi.

Son sözü alan CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever de “Türkiye de ki tüm askeri darbelerde Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanlarından en alt kademesinde ki yönetici ve üyelerine kadar her CHP’li zarar görmüştür. O dönemlerde Kasımpaşa’da beraber siyaset yaptığımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iyi bilmektedir, benimle beraber şahit olmuştur

 
CHP, AİHM kararını meclise taşıdı

 CHP, AİHM'in Türkiye'nin cemevlerine 'ayrımcılık' yaptığına hükmettiği kararını meclise taşıdı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Cem Vakfı'nın başvurusu üzerine ibadet mekanları ile ilgili uygulamalarda cemevlerine ayrımcılık yapıldığı ve bunların da diğer ibadethaneler gibi hukuki olarak tanınması gerektiğini karara bağlamıştı. Mahkeme ayrıca diğer dini kurumlara tanınan 'elektrik faturalarından muaf tutulma' hakkının cemevlerine uygulanmamasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğuna oy birliği ile karar vermişti.

 Su parası alınacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li üyeleri, AİHM'in bu kararını Büyükşehir Belediye Meclisi'ne taşıdı. AİHM'in kararını emsal olarak gösteren CHP'liler konuyla ilgili bir soru önergesi verdi. CHP adına söz alan Seyit Ali Aydoğmuş, AİHM kararlarının iç hukuka uygulanması gerektiğinin altını çizerek, cemevlerine kesilen su parasının alınıp alınmayacağını ve geçmişe dönük borçların silinip silinmeyeceğine sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.