Son Seçim Anketinde Çarpıcı Rakamlar

Son Seçim Anketinde Çarpıcı Rakamlar
Yerel seçimlere az bir süre kala, anket şirketleri yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarını açıklamaya başladı. Son dönemlerde Türkiye'de yaşanan önemli gelişmelerin partilerin oy oranlarını nasıl etkilediği herkes tarafından merak ediliyor.
AK Parti'nin yapılan son yerel seçim anketlerinde düşüş yaşadığı gözlenirken CHP'deki yükseliş gözden kaçmıyor. 
HANGİ PARTİYE OY VERECEKSİNİZ?

2014 yerel seçimlerinin nabzını tutan Varyans Araştırma Şirketi, İstanbul'da yaşları 17,18 ve 19 olan gençlerle yüz yüze yapmış olduğu araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 15-25 Mayıs tarihleri arasında 18 ilçede yapılan araştırmada 'Hangi partiye oy vereceksiniz?' şeklindeki soruya gençlerin yüzde 43,6'sı AK Parti yönünde görüş bildirirken, yüzde 30,3'ü CHP'ye, yüzde 15,3'ü MHP'ye, yüzde 6,6'sı BDP'ye oy vermeyi düşündüğünü belirtti. 

EN BEĞENİLEN LİDER? 

Araştırmaya katılanlara en beğendikleri liderler de soruldu. En beğenilen lider sıralamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk sırada yer alırken, ikinci sırada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bulunuyor. Devlet Bahçeli'nin 3. sırada yer aldığı listede, Mustafa Sarıgül de 4. sırada kendine yer buluyor. 

CHP VE ATATÜRK ÖZDEŞLEŞMİŞ 

Araştırmada dikkat çeken bir başka soru da siyasi partilerin ismi taleffuz edildiğinde akla gelen ilk şeyin ne olduğuydu. Araştırmaya katılan gençler AK Parti ismini duyunca akıllarına ilk Recep Tayyip Erdoğan gelirken, CHP'de Mustafa Kemal Atatürk, MHP'de milliyetçi, BDP'de terör-PKK geldiğini belirttiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.