SONAR son araştırmasını açıkladı... Soyer'e anket şoku!

SONAR son araştırmasını açıkladı... Soyer'e anket şoku!
SONAR Araştırma son anket çalışmasını paylaştı. 1 Ağustos - 1 Eylül 2021 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak 25 büyükşehirde gerçekleştirilen çalışmada büyükşehir belediye başkanları başarı oranları belli oldu.

Buna göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilk 10 sıralamada gerilere düşerek 9. sırada kendisine yer buldu. Soyer’in aldığı oy oranı ise yüzde 47.4 oldu. Soyer aynı şirketin Nisan 2021 değerlendirmesinde yüzde 52,7 ile 6. sırada yer almıştı.

SONAR Araştırma, 1 Ağustos - 1 Eylül 2021 tarihleri arasında Türkiye’nin Büyükşehir Belediye başkanları ile Büyükşehir olmayan illerin Belediye Başkanlarının, seçmenleri nezdindeki başarı oranlarını saptadı.

Ankette 25 Büyükşehir Belediye Başkanı ve 30 Büyükşehir olmayan kent Belediye Başkanı, kendi seçmenleri nezdinde sorgulanırken, aldıkları oran ile ilk 10`a giren Belediye Başkanları belirlendi.

Araştırmanın 1 Ağustos - 1 Eylül 2021 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak 25 büyükşehir ve 30 büyükşehir olmayan ilde gerçekleştirildiği aktarılırken,  Büyükşehirlerde 400’er ve büyükşehir olmayan kentlerde ise 300’er kişi ile telefonla(CATİ) anket yapıldığı belirtildi.

Öte yandan anketin, büyükşehirlerde ve büyükşehir olmayan kentlerde farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişiler ile yapıldığı açıklandı.

Çalışmada ayrıca yerleşim coğrafyası kotaları uygulandığı, yaş ve cinsiyet kotaları da yine TÜİK’in önceden saptadığı veriler baz alınarak uygulandığı belirtilirken, araştırmanın iller bazında hata payı, yüzde 0.95 güvenlik sınırı içinde yüzde  3.3 olduğu belirtildi.

Anket çalışmasına baktığımız zaman en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı yüzde 60,6 ile Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen oldu. Sekmen'i yüzde 55,7 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu ve yüzde 54,2 ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Tahir Büyükakın takip etti.

SOYER 5,3 PUAN  DÜŞTÜ!

Listede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde 47,4 ile 9. sırada yer aldı.

Soyer, SONAR'ın Nisan 2021 tarihinde yaptığı araştırmada yüzde 52,7 ile 6. sırada yer alırken, 4 aylık süre içerisinde 5,3 puanlık düşüş yaşadı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI İLK 10

NİSAN 2021 ÇALIŞMASI

BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN İL BELEDİYE BAŞKANLARININ BAŞARI ORANLARI İLK 10

Ankette ayrıca son zamanlardaki çıkışlarıyla gündeme oturan Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan ise Büyükşehir olmayan il belediye başkanları arasında yüzde 68,3 oy oranı ile ilk sırada yer aldı. 

Öte yandan 15 Ekim 2021 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehirlerinin ilçe belediye başkanları ve Türkiye geneli ilçe belediye başkanları başarı oranlarının açıklanacağı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.