Sosyalist Enternasyonal'dan Balbay ve Haberal'a destek

Sosyalist Enternasyonal'dan Balbay ve Haberal'a destek
Sosyalist Enternasyonal toplantısının son oturumunda tahliye talepleri reddedilen CHP'li milletvekillerinin hukuki durumuyla ilgili karar tasarısı oy birliğiyle kabul edildi. Karar tasarısında "Seçilmiş parlamento üyelerinin halk tarafından kendilerine ve
CHP'den verilen bilgiye göre 91 ülke ve 6 uluslararası örgütten 300 delegenin katılımıyla Atina'da yapılan Sosyalist Enternasyonal toplantısının bugünkü son oturumunda CHP, tutuklu milletvekilleri ile ilgili bir karar tasarısı sundu.

CHP'nin Sosyalist Enternasyonal Konseyi Genel Kurulu'na sunduğu karar tasarısında, "Sosyalist Enternasyonal, Birleşmiş Milletler Uluslararası Medeni ve Siyasal Haklar Sözleşmesi ile Avrupa İnsan Hakları Konvansiyonu hükümleri ve AİHM'nin içtihatları doğrultusunda, usulüne uygun olarak seçilmiş parlamento üyelerinin halk tarafından kendilerine verilmiş görevleri yerine getirmelerinin yargı veya başka yollarla engellenemeyeceği teyit edilmektedir" denildi. CHP'nin bu karar tasarısı okunduktan sonra son oturuma başkanlık eden Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yorgo Papandreu tarafından genel kurul delegelerinin oyuna sunuldu. Sosyalist Enternasyonal Konseyi Genel Kurulu, CHP'nin karar tasarısını alkışlarla ve oybirliğiyle kabul etti.

CHP'den yapılan açıklamada, CHP'nin yemin etmemesi ve yeminleri engellenen milletvekillerinin durumuyla ilgili olarak verdiği hukuk mücadelesine kaynaklık eden karar tasarısının, en önemli uluslararası platformlardan biri olan Sosyalist Enternasyonal Konseyi Genel Kurulu'nda da oybirliği ve alkışlarla kabul edilmesinin, CHP'nin hukuk ve demokrasi mücadelesindeki haklılığını bir kez daha kanıtladığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.