Süleyman Kartal adaylığını açıkladı

Süleyman Kartal adaylığını açıkladı
CHP eski İl genel meclis üyesi Süleyman Kartal, milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 

CHP eski il genel meclis üyesi Süleyman Kartal haziran'da yapılacak Genel Seçimler'de 2.Bölge’den milletvekili adaylığı için kolları sıvadı. Partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Davetlilerin salonu doldurduğu basın açıklamasına; CHP il yöneticileri ile 2. bölge ilçe başkanları, kadın ve gençlik örgütleri üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve milletvekili aday adayları başta olmak üzere yoğun katılım oldu.

Süleyman Kartal sözlerine şöyle başladı.

Sevgili, Dostlarım, yoldaşlarım,değerli basın mensubu arkadaşlarım,

Bugun burada katılımlarıyla beni onurlandıran  tüm dostlarımı,yoldaşlarımı sevgiyle selamlıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Ataturk olmak üzere, gecmişte hesapsız kitapsız bu ulkenin demokrasi kavgasında, mücadele etmiş tüm aydınlarımızı ve devrim şehitlerimizi saygıyla anıyorum.

Yoldaşlarım, bugun iktidarın el geçirdiği parlementoyu, adalet sistemini, bilimi, özgürlükleri ve yeni değil çagdas Türkiyeyi yeniden  doğurmak için tek çare , geleceğimizin tek teminatı, mensubu bulundugum Cumhuriyet Halk Partisidir. Sizlerin de desteğiyle,  partimde sürdürdüğüm siyasi yaşantımın en önemli kararını , 2015 milletvekili aday adaylığımı huzurlarınızda acıklamak isterim.

Sahtekarlığın evrensel düzeyde egemen olduğu dönemlerde gerceği söylemek devrimci bir eylemdir. Ben de bugün, bu sahte düzenin içinde , gerçekleri söylemek , sesinize ses olabilmek adına bu göreve talip oldum. Yıllardır sizlerle birlikte , karda kışta, gazda tomada, haksızlıklara karsı omuz omuza verdiğimiz mücadelemizi yine birlikte yürüteceğiz.  Dünya düzeninde yaratıcı güç emektir. İşte tam da bu nedenle bizi iktidara götürecek anahtar kendi içimizden, örgüt emekçisi, 6 okun sahibi ve bekçisi adaylarla yola cıkmaktır. 

İçinizden biri olarak burada bulunan çoğunluğun beni tanıdığını bilsem de kısaca kendimden bahsetmek isterim.

1959 Mardin doğumluyum. Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Bolumunu bitirdim halen de İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisiyim.

2001-2009 yılları arasında CHP Beşiktaş İlçe Yönetim Kurulu uyeliği , ilçe saymanlığı ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. Bu dönem içinde Beşiktaşta mevcut olan ilçe binamızın bir kısmının satın alınmasında , çorbada tuzum olduysa ne mutlu bana. …Umarım gelecek dönemde tamamı kendimize ait bir ilçe merkezinde buluşuruz.

2009 yılı yerel secimlerin’de 1.sıradan secildiğim İstanbul İl özel idaresi nde AKP baskılarına karşı sözlü ve yazılı soru önergelerimle,  sizlerin ve İstanbulun menfaatini korumaya, hesabını sormaya calıştım. Hazine arazilerinin ve okulların yandas vakıflara verilmesi ,lüks araç israfları, 4+4+4 eğitim sistemi ve imam hatipler, engelli vatandaşların hakları, sokak cocukları ve uyusturucu ile mücadele, sokaka hayvanları, kayıt dışı işletmeler ve denetim eksiklikleri ile mücadelem bundan böyle iktidarın kara örtüsünün bulunduğu her alanda devam edecektir.

Sizlerle beraber güneşe akın edip, güneşi zaptedeceğiz.

Gezinın devrimci ruhuyla, sokak sokak , kapı kapı dolaşarak , hep birlikte ayaga kalkarak iktidara yürüyeceğiz. Yolumuz acık olsun…

Süleyman Kartal sözlerini şöyle bitirdi.

Sevgili Dostlarım

Esnaf’ın, memurun, emekli’nin, işçi’nin, yaşlının, engellilerin, ve tüm halk’ın sesi olmak için,

Gezi ruhuyla cadde, sokak ve kapı kapı dolaşıp CHP iktidarı için,

Yolsuzlukların hesabını sormak için,

AKP faşizm iktidarını yıkmak için,

Din, dil, ırk mezhep ayrımı yapmadan özgür yaşam hakkı için,

AKP’nin ranta karşı, İstanbul’un yeşil denizine, toprağına sahip çıkmak için,

Sizlerin sesi, kulağı, gözü ve yüreği olmak için,

Demokrasi, Atatürk Cumhuriyeti, hukuk ve adalet için  adayınızım.

Ve söz veriyorum.

Yaşasın Atatürk Cumhuriyeti ,

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.