Tekin'den Baykal'a üstü kapalı uyarı

Tekin'den Baykal'a üstü kapalı uyarı
Gündemlerinde kurultay olmadığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partideki disiplin sürecine kendisi de olmak üzere herkesin dahil olduğunu belirterek, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın da buna dahil olduğu mesajını verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM'de kaydını yaptırdıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, "CHP'de kurultaya yönelik hareketlilik söz konusu, disiplin sürecini işletecek misiniz" sorusuna Tekin, şöyle dedi:
"Bugün parlamentoya ilk kez geldik. Türkiye'nin önemli gündem maddeleri var. CHP'de bunlarla meşgul. Milli irade ayaklar altında. CHP'nin gündeminde kurultay ya da herhangi bir tartışma söz konusu değildir. Onu bilesiniz."

Bir basın mensubunun, "Bir taraftan da imza hazırlığını biliyorsunuz" sözüne de Tekin, "Efendim, imza sonuç itibarıyla partinin delegesine, partinin iradesine saygılıyız. Gerçekten delege arkadaşlarımızın böyle bir talebi olacaksa bunlar elbette önümüze geldiğinde değerlendireceğiz ama şu anda gündemimizde herhangi bir kurultay söz konusu değildir. Türkiye'nin gündemi ile meşgulüz" dedi.

"Siyasi partilerde disiplin işleyecek"

"Partide bir disiplin süreci başlatılacak mı" sorusuna Gürsel Tekin, "Siyasi partilerde de elbette disiplin işleyecektir" dedi. Tekin, şöyle dedi:
"Demokrasi disiplin demektir, disiplin her alanda olacaktır. Sadece bugün değil, yarın da olacaktır. Disiplin ne demek yani siz çalıştığınız kurumlarda disiplininiz yok mu, disiplinsizce mi çalışıyorsunuz. Siyasi partilerde de elbette disiplin işleyecektir."

Ara seçim tartışmaları

"YSK'nın aldığı kararın ardından ara seçim tartışmaları var, ne diyorsunuz" sorusuna Tekin, Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi gerektiğine dikkat çekerek, şöyle dedi:
"İleri demokrasi, ileri demokrasinin yaşadığı şeyler bunlar. İleri demokrasi diyenlerin buna cevap vermesi gerekiyor. Ne yazık ki millet iradesi parlamentoya tecelli etmiş değildir. Sadece bağımsız milletvekili için geçerli değildir. 550 tane milletvekilinin hiçbirisi milletin kendi vekili değildir. İvedilikle Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi gerekiyor. Bu konuda CHP olarak elimizden ne geliyorsa bunu yapacağız. Eğer demokrasiyi işletecekseniz mutlak ve mutlak siyasi partiler yasasını değiştireceksiniz. Herkes ağzına 12 Eylül Anayasası dolamış ama Siyasi Partiler Yasası'na gelince hiç kimse bununla meşgul değil."

Haberal ve Balbay'ın durumu

"Cezaevindeki milletvekilleri için de karar günü, ne bekliyorsunuz" sorusuna Tekin, "İnanıyorum ki millet iradesine saygılı olurlar. Sıkıntılı olacağını zannetmiyorum" dedi.
"BDP'liler Meclis'e gelmemeyi tartışıyor, CHP'nin tavrı Balbay ve Haberal ile ilgili tahliye kararı çıkmazsa ne olur" sorusuna Tekin, şöyle dedi:
"Ben hukuksal bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Milletin iradesini 3 tane yargıcın iradesine, (şeyine) bırakmak çok doğru olmayacağını biliyoruz. İnanıyorum ki öyle bir yanlış olmayacak. Eğer olursa ona göre biz de ne yapacağımızı konuşuruz."
"BDP'lilerin Meclis'e gelmemesi halinde ne olur" sorusuna Tekin, "Olmaması gerekiyor. İnanıyorum ki buna bir çözüm bulunur" dedi.

Baykal dahil mi?

Bir basın mensubunun, "'Disiplin sürecini işletiliriz' dediniz, buna herkes dahil mi, Sayın Baykal dahil mi" sorusuna Tekin, "Ben dahil. İyi günler diliyorum size" demekle yetindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.