Tuğlu; Son kararım hiçbir yere aday değilim!

Tuğlu; Son kararım hiçbir yere aday değilim!
Silivri CHP,2014 seçimlerinde Yerel Yönetime aday olacak kişiler için Aday Adaylığı başvuru sürecini başlattı. CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şahin’in Belediye Başkan Aday Adaylığı için görevinden istifa edeceği öğrenilirken, CHP Silivri İl

Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2013

CHP Silivri İlçe Başkanlığı dün partililerine mesaj çekerek, Yerel Yönetim Aday Adaylığı için son başvuru tarihinin 31 Temmuz 2013 olduğunu ve başvuru dosyalarının İlçe Başkanlığı tarafından alınacağını ve adaylık dosyanın yine İlçe Başkanlığına teslim edileceği duyurdu.  İlçe Yönetiminde görev yapanların ise 15 Temmuz 2013 Tarihine kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiği bildirildi.

Şahin, Belediye Başkan Aday Adayı

Şu ana kadar Silivri İlçe Yönetim Kuruluğu Üyeliği görevinde bulunan 3 kişinin yönetimden istifa ettiği ve aday adaylığı için dosya hazırladıkları öğrenildi. CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Hüseyin Şahin, Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığı için, Ali Tonta ve Mehmet Delikaya ise Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı için görevlerinden istifa ettikleri alınan bilgiler arasında. 

Tuğlu; Son kararım, hiçbir yere aday değilim!

CHP Genel Merkez tarafından İl ve İlçelere gönderilen genelge doğrultusunda, Yerel Yönetime Aday Adayı olacak kişilerin 31 Temmuz 2013 tarihine kadar başvuru yapılması duyurusu üzerine Silivri CHP İlçe Başkanlığı Aday Adaylığı başvurularını almaya başladı. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu; “ Aday adayı olamyı düşüne arkadaşlarımız var. Şu ana kadar yönetimde yer alan 3 arkadaşımız aday adayı olacağını söyledi. Ancak daha fazla arkadaşımızda başvuru yapabilir. Bu herkesin en demokratik hakkıdır. Adaylık başvuru dosyaları İlçe Başkanlığından alınıp yine dosyalar İlçe Başkalığına teslim edilecektir.  Ben hiçbir yere aday adayı olmayacağım. Görevimin başındayım ve son kararım. Seçimlerde İlçe Başkanı olarak çalışmalarımı sürdüreceğim. Seçimleri alacağımıza inancım tam. Seçimi aldıktan sonra da emekliye ayrılacağım” dedi.  

Sürecin erken başlaması daha sağlıklı

CHP’nin Aday Adaylı başvuru sürecini erken başlattığı konusuna da açıklık getiren Tuğlu; “Bu güne kadar hep seçimlere 3 ay kala aday adaylık süreci başlanıyordu ve bu şikâyet konusu oluyordu. Çünkü seçime üç ay kala İlçe yönetimi ve İlçe Başkanı istifa ediyordu ve İlçede boşluk oluyordu.  O 3 aylık kısa sürede yeni yönetimin oluşturulması ve bir yandan da Belediye listesinin oluşturulması sıkışıklığa neden oluyordu. Bu nedenle başvuru sürecinin erkene alınması daha sağlıklı oldu. Bu vesile ile Yerel Yönetime Aday adayı olacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.    

Haber/ Fatma Sarıbıyık   

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.