Tunay İstanbul’u hedef gösterdi

Tunay İstanbul’u hedef gösterdi
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Faik Tunay Silivri ziyaretinde iktidarın para ve medya gücüne değinirken, “Bunlara ‘dur’ demenin yolu İstanbul’u almaktan geçiyor” diyerek seçim hedefini ortaya koydu.
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Faik Tunay Silivri ziyareti serasında yaptığı açıklamalarında 2014 seçimlerindeki esas hedefin İstanbul’u almak olduğunu ortaya koyarken, iktidara dur demenin yolunun da buradan geçtiğine vurgu yaptı. Tunay İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Sayalar, Beyciler, Çayırdere ve Büyükçavuşlu’da vatandaşlarla buluştu. Özellikle orman köylüleri 2B kapsamında belirlenen rayiç bedellerin yüksekliğinden dolayı yaşadıkları sıkıntıları ve konuya ilişkin şikayetlerini Tunay’a iletti.
Tunay: Gün rakiple mücadele günüdür
CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Faik Tunay, Silivri ziyaretinin ilk ayağında parti binasında örgüt mensuplarıyla bir araya geldi.  Burada kısa bir konuşma yapan Tunay, “Seçimler kapıya dayandı. Bundan sonra çok daha fazla çalışmak durumundayız. Unutmayalım ki gün, rakibimizle mücadele etme günü. Kaldı ki, özellikle İBB’yi her şartta almak zorundayız. Bir İBB neredeyse 40 tane vilayete bedel durumda. Bunu da başaracağımıza olan inancım tam. Ancak tüm bu başarıları da ufak tefek eksiklerimizi sorun etmeden, bunları en kısa sürede bertaraf ederek ve birlik beraberlik içerisinde elde edeceğimizi de asla unutmamalıyız” dedi.
İktidara “dur” demenin yolu İstanbul’dan geçiyor
Tunay İBB’yi almanın önemine de değindiği açıklamalarında şunları kaydetti: “Malum, iktidarın çok büyük maddi gücü var. Buna bağlı olarak da zaten medya gücünü hatırlatmama gerek yok sanırım. İşte karşımızdaki para ve medya gücüne sahip iktidara karşı çok çalışmamız, özellikle de medyaya bizim için olumsuzluk oluşturacak malzemeler vermeden hareket etmemiz gerekiyor. Medya gücünü kullanarak algılarla oynuyor, insanları etkilemeye çalışarak haklı olduğumuz konularda dahi olayları bizim aleyhimize çevirmeye çalışıyorlar. Şu anki süreçte yaşadığımız Gezi Parkı olayı da bizim lehimize ilerlerken, yine medya güçlerini kullanarak marjinal gruplar tarafından yapılan haksız bir eylemmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Buna dur demek gerekiyor. Bu iktidara dur demenin yolu da İstanbul’dan geçiyor.”
Cumhuriyet’i yıkmaya kimsenin gücü yetmez Bu ülkede bizler olduğumuz sürece Cumhuriyet’i yıkmaya emin olun ki kimsenin gücü yetmez. Yeter ki biz çalışalım, birlik ve beraberliğimizi koruyalım. 
Tunay mahalle ve köyleri ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Faik Tunay, CHP Silivri İlçe Başkanlığı’nın ardından Sayalar, Beyciler, Çayırdere ve Büyükçavuşlu’ya geçerek buradaki vatandaşlarla biraray geldi. Esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Tunay, kahvelerde bir araya geldiği bölge sakinlerinin de şikayet ve taleplerini dinledi. 
Vatandaşın 2B şikayeti
Tunay’ın ziyareti esnasında özellikle şikayetlerin başını 2B kapsamında belirlenen rayiç bedellerin yüksekliği çekti. Vatandaşlar Tunay’a, belirlenen rayiç bedellerin çok yüksek olduğunu ve yıllardır kendilerinin kullanımında yer alan 2B alanlarını belirlenen fiyatlar üzerinden almalarının imkansız olduğunu ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.