Türkiye Komünist Partisi: Sağlıkta şiddet politiktir

Türkiye Komünist Partisi: Sağlıkta şiddet politiktir
Dün Konya Şehir Hastanesi'nde bir saldırganın silahlı saldırısı sonucu hekim Ekrem Karakaya hayatını kaybetti. Yaşanan cinayetin ardından Türkiye Komünist Partisi bir açıklama yayımladı

"Sağlıkta şiddet politiktir" başlıklı açıklama şöyle:

Dün Konya Şehir Hastanesi’nde yaşanan cinayetin sorumlusu, 20 yıldır sağlık emekçilerinin hayatını katlanılmaz bir çileye dönüştüren AKP iktidarıdır.

Sağlık bakanı derhal istifa etmelidir

Bir kez daha hiçbir sorumluluk taşınmadan cinayeti önemsizleştirecek açıklamalar yapılmakta, siyasi iktidar da yayın yasakları ile önlemediği cinayeti örtbas etmeye çalışmaktadır.

AKP gitmelidir

Sağlıkta şiddetin sebebi olan AKP’nin bu sorunu çözme ehliyeti yoktur. Aksine ancak AKP gittiği gün sağlıkta şiddetin ortadan kalkmasının önü açılacaktır.

Sağlık emekçilerinin bekleyecek, sabredecek bir günü dahi kalmamıştır. Sağlık emekçilerine sabretmelerini, seçimi beklemelerini söyleyen herkes sağlık emekçilerine yalan söylemekte, oyalamaktadır.

Bu düzen değişmelidir

Sağlıkta şiddete ve AKP’ye karşı olduğunu söyleyip, bu düzene tek bir çift laf bile edemeyen herkes sağlık emekçilerine yalan söylemektedir. Kadınlara, göçmenlere ya da sağlık emekçilerine karşı, her türlü şiddetin kaynağında toplumsal eşitsizlik üreten, emek sömürüsüne dayanan sermaye düzeni bulunmaktadır. Bu düzen yıkılıp, yerine eşitliğe dayanan bir düzen kurulmadan sağlıkta şiddet son bulmaz.

Gelin sağlıkta şiddete ve bu düzene hep beraber son verelim.

TKP’li Sağlık Emekçileri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.