Üç partiden ortak tavır

Üç partiden ortak tavır
AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekillerinin ortak imzasını taşıyan açıklamada, milletin birliğine, ülkenin bütünlüğüne, devletin tekliğine karşı girişilen siyasi ve silahlı saldırıların sonuçsuz kalmaya mahkum olduğu belirtilerek, “Milli güvenliğin sağla

Teröre karşı ortak metin

AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekillerinin ortak imzasını taşıyan açıklamada, milletin birliğine, ülkenin bütünlüğüne, devletin tekliğine karşı girişilen siyasi ve silahlı saldırıların sonuçsuz kalmaya mahkum olduğu belirtilerek, “Milli güvenliğin sağlanmasından Meclisimize karşı sorumlu olan Hükümetin, hukuk devleti, demokrasi ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde terörle ve bölücü girişimlerle mücadele için seferber edeceği her adımda yanında olacağız” denildi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, siyasi parti gruplarının başkanlığa verdiği ortak imzalı önergeyi okudu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural imzalı “TBMM açıklaması” başlığını taşıyan açıklamada, bölücü terör örgütünün, hain saldırıları sonucu, devletin ve milletin birlik, bütünlüğünü korumak için mücadele eden kahraman güvenlik güçlerinden 13 askerin şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TBMM'nin manevi varlığının ayrılmaz bir parçası olan bütün şehit askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyoruz.

Hiçbir güç, Türkiye devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsamayacaktır. Milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne ve devletimizin tekliğine karşı girişilen siyasi ve silahlı saldırılar neticesiz kalmaya mahkumdur.

Milli güvenliğin sağlanmasından yüce Meclisimize karşı sorumlu olan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, hukuk devleti, demokrasi ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde terörle ve bölücü girişimlerle mücadele için seferber edeceği her adımda yanında olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelesi, demokratik, meşru ve hukukidir. Milletimizden aldığımız güçle, TBMM'de grupları temsil eden milletvekilleri adına yüce Türk milletine saygıyla arz ederiz.”














Meclis Başkanlık Divanı'nın ardından Meclis'teki üç parti de teröre karşı ortak tavır sergiliyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural Meclis'teki partilerden ortak bir deklarasyon yayınlamasını istedi. Bu istek diğer parti gruplarınca olumlu karşılandı.

AKP, CHP ve MHP ortak deklarasyon ile terörü kınadı.

Üç partinin grup başkanvekillerinin ortak imzasıyla yayımlanan açıklamada, milletin birliğine, ülkenin bütünlüğüne ve devletin tekliğine karşı girişilen siyasi ve silahlı saldırıların neticesiz kalmaya mahkum olduğu belirtildi. Açıklamada, ''Hükümetin hukuk devleti, demokrasi ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde terörle ve bölücü girişimlerle mücadele için seferber edeceği her adımda yanında olacağız'' denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.