UMUT ORAN’DAN TÜPRAŞ SORULARI

UMUT ORAN’DAN TÜPRAŞ SORULARI
ERDOĞAN HUKUKU SİLAH OLARAK KULLANARAK KOÇ HOLDİNG’İ HEDEF ALDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Tüpraş'a yönelik olarak yapılan Maliye Baskını hakkında değerlendirmede bulundu. Umut Oran yaptığı açıklamada "Erdoğan hukuku bir silah olarak kullanarak Koç Holding’i hedef aldı. Bu çok tehlikeli bir anlayış.  Hukuki yöntemler bir silah gibi sivil toplum örgütlerine, sendikalara, meslek odalarına, iş hayatına ve medyaya baskı kurmak için kullanılıyor. Bütün toplumsal aktörler korkutulmaya, sindirilmeye çalışılıyor. Her demokratik kurumla Erdoğan arasında bir savaş yaşanıyor. Adeta Erdoğan demokrasiyle savaşıyor. Erdoğan artık demokrasinin önemli kurumlarını ve toplumsal muhalefeti haksız, hukuksuz, kanunsuz bir şekilde imha etmeye çalışıyor” derken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de bir yazılı soru önergesi ile şu soruları yöneltti.

-       2002 – 2012 yılları arasında yıllara göre borsada işlem gören şirketlere yönelik olarak kaç vergi incelemesi yapılmıştır, bunların kaçı aramalı incelemedir?

 

-       2006 – 2012 Yılları arasında Tüpraş’a yönelik kaç vergi incelemesi gerçekleştirildi, bunların kaç tanesi aramalı incelemedir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelttiği yazılı önergesi şöyle:

“İstanbul Sanayi Odası tarafından 24 Temmuz 2013 tarihinde açıklanan “Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu” listesinde birinci konumda olan Tüpraş’a yönelik olarak 25 Temmuz 2013 tarihinde sabah 08.00 itibariyle kamuoyuna yansıyan bilgilere göre “bir ihbar üzerine” aramalı inceleme başlatılmıştır. Gezi Parkı olaylarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çeşitli illerde yaptığı mitinglerde hedef gösterdiği bir şirkete yönelik olarak yapılan aramalı inceleme faaliyeti ile şirket borsada 900 milyon TL’lik bir değer kaybına uğramıştır.  Twitter hesabınızdan yaptığınız açıklamaya göre bu inceleme ile gezi parkı olayları arasında bir bağlantı bulunmamaktadır. Bu kapsamda,  

1.         2002 – 2012 yılları arasında yıllara göre borsada işlem gören şirketlere yönelik olarak kaç vergi incelemesi yapılmıştır, bunların kaçı aramalı incelemedir?

2.         2006 – 2012 yılları arasında yıllara göre, Tüpraş’a yönelik olarak kaç vergi incelemesi gerçekleşmiştir, bunların kaçı aramalı incelemedir?

3.         Aramalı inceleme yapılabilmesi süreci bir ihbar veya yapılan inceleme sonucunda mükellefin vergi kaçırdığına yönelik bir delil bulunması halinde başlamaktadır. Bahsi geçen olayda hangi tarihte ihbar gelmiştir, aramalı inceleme yapılması için mahkemeye başvurma kararı hangi tarihte verilmiştir?”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.