YAKIN AKRABA DEMOKRASİSİ!

YAKIN AKRABA DEMOKRASİSİ!
CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nde yapılan olağan kongrede Av. Turan Taşkın Özer yeniden ilçe başkanı seçildi. Mükerrer imza tartışmasının yaşandığı kongrede, yeterli imzayı bulamadığı için Ali Dalgın'ın adaylığı Divan tarafından kabul edilmedi. Sonrasın

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı olağan kongresini gerçekleştirdi. Şah-ı Cihan Düğün Davet Salonu'nda gerçekleşen kongrenin Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı. Kongreye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da katıldı.

Vekil transferi hatırlatıldı

Mevcut başkan Turan Taşkın Özer ve Ali Dalgın'ın yarıştığı kongrede zaman zaman gerginlikler yaşandı. Listelerin sunumu sırasında 40 adet mükerrer imza çıkması üzerine hararetlenen tartışma uzun süre devam etti. Mükerrer imzaların açıklanmasının ardından bazı delegeler imzalarını geri çekti. İmzaların geri çekilmesi sonucu Dalgın'n adaylığı tehlikeye girdi. Dalgın'ın 2 eksik imza nedeniyle aday olamayacağı açıklandı. Muharrem Erkek, geçerli imza sayısının yüzde 10'un altına düşmesi durumunda kendilerinin yapacak bir şeyi olmadığını söyledi. Erkek'in adaletli davranması isteyen muhalif delegeler, CHP'nin İYİ Parti'ye seçime girmesi için milletvekili transfer ettiğini hatırlattı. Uzun süre Divan'a tepki gösteren muhalif üyeler, 'hak hukuk adalet' şeklinde slogan attı.

Kürsüye borşür fırlattılar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, yaşanan tartışmaların ardından yaptığı açıklamada, adaletin kürsüye yürüyerek tesis edilemeyeceğini ifade etti. Mükerrer imzası olan delegelerin isimlerini tek tek okuduğunu belirten Erkek, bu durumun düzeltilmesini istediklerini dile getirdi. Mükerrer imzası olan delegelerin listelere bakılarak tespit edildiğini söyleyen Erkek, herkesi sağduyulu davranya davet etti. Erkek'in aday olabilmek için sadece Turan Taşkın Özer'in yeterli imzaya sahip olduğunu açıklamasının ardından Divan kürsüsüne broşürler fırlatıldı, masa yumruklandı. Muhalif delegeler, Erkek'i yuhalayarak, 'yazıklar olsun' diye bağırdı.

Rakibi için imza istedi

Daha sonra kürsüye davet edilen Turan Taşkın Özer, Divan'ın tüzüğü uyguladığını belirtti. Özer daha sonra, "Ali Bey'in çok az bir imza eksiği var. Ben annemden, eşimden ve halamdan imza atmalarını talep ediyorum. Varsa başka imza atmak isteyen buyursun" dedi. Özer'in yakın akrabalarının imza vermesi sonucu Dalgın'ın adaylığı kabul edildi. Yapılan oylamanın ardından sayıma geçildi. Sayımın sonunda mevcut başkan Turan Taşkın Özer, 323 oy alarak yeniden başkan oldu. Diğer aday Ali Dalgın ise 58 oyda kaldı.

ÖZER, ÖZÜR DİLEDİ

Yeniden İlçe Başkanlığına seçilen Av. Turan Taşkın Özer, Divan Kurulu'na ve bütün delegelere teşekkür etti. Kongrede turkuaz rengini kullandıklarını ifade eden Özer; "Bundan sonra tek rengimiz var; O da kırmızı beyaz üzerindeki 6 okumuz. Şimdi daha çok çalışma zamanı. 'Sen ben' zamanı bitmiştir. Burada kırdığım üzdüğüm birisi varsa çok özür diliyorum. Beni affetsin. Bundan sonra çıktığımız iktidar yolunda herkese çok görev düşüyor. Bizim rehberimiz akıl ve bilim, yolumuzun ışığı Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi. Kongrenin kaybedeni Ali Dalgın ise Özer ve ekibini kutlayarak, "Bundan sonra yapacağınız bütün çalışmalarda yanınızdayız" mesajını verdi.

KİMSEYİ DIŞARIDA BIRAKMAYACAĞIZ

Kongrede konuşan ve adaylara başarılar dileyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde ilk kongremizi 2009 yılında yaptık. Kongre yapabilmemiz için üye sayımızı tamamlamak zorundaydık. 2009 Eylül'ünde atandıktan sonra üye kampanyası başlattık. 2019'daki büyük başarının temeli o yıllarda atıldı" dedi. "2014'te Beylikdüzü belediye seçimini hep birlikte kazandık" diyen İmamoğlu, "Yüzde 30'larda olan oyumuzu yüzde 60'lara çıkardık. Burada ıskalanmaması gereken bir şey var. Göstereceğiniz aday sadece sizin adayınız olmayacak. Herkesin adayı olacak. Bu çok önemli bir sorumluluk. Bütün Türkiye'ye, bütün İstanbul'a göğsünüzü gere gere, 'Biz bu başarının baş mimarıyız' diyebilirsiniz" ifadelerini kullandı. Sadece ideolojik yol haritasıyla Türkiye'ye bir fayda sağlanamayacağını dile getiren İmamoğlu, "Demokrasi ve Cumhuriyet'e sahip çıkan herkesi kucaklamamız lazım. Dışarda kimseyi bırakmadan, herkesi ikna ederek, Türkiye'deki bütün manevi duyguları besleyen, herkesi işin içine katan bir siyaset izlemeliyiz. Önümüzdeki zaman diliminde yereldeki hizmetleri yaparken, hiç kimseye 'öteki' muamelesi yapmayacağız. Bu bizim sorumluluğumuzdur" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.