Yangından mal mı kaçırıyorlar?

Yangından mal mı kaçırıyorlar?
CHP Silivri İlçe Örgütü, Akören Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşların sesine kulak verdi. İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, özellikle rüzgârgülleri konusuna değinirken “Rüzgâr Enerji Santralleri ’ne değil, bu amaçla yapılan kamulaştırma şekline ve verimli tar

CHP Silivri İlçe Örgütü geçtiğimiz gün Akören Mahallesi’ni ziyaret ederek burada yaşayan vatandaşların sesine kulak verdi. Ziyarette İlçe başkanı Mümin Tuğlu’ya, İlçe Sekreteri Turgut Saygın, İlçe Başkan Yardımcısı Cemile Paçalı, Cengiz Ağpur, İlçe Yönetim kurulu Üyeleri Murat Tezeller, Mehmet Delikaya, Hüseyin Şahin, İlçe yedek Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Araç, İlçe Kadın Kolu Başkanı Nazan Kaçar ve İlçe Kadın Kolu eski Başkanı Gülsüm Onur eşlik etti.
Köyden mahalle statüsüne geçen Akören’de vatandaşların belediye hizmetleri yönünden endişe duyacakları bir durumun olmadığını ifade eden CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Bakanlar Kurulu Kararıyla yapılması planlanan Rüzgâr Enerji Santralleri konusunda da, “Biz halk tabiriyle rüzgâr güllerine karşı değiliz. Burada bizim karşı olduğumuz, onaylamadığımız durum, bu santraller için yapılacak olan kamulaştırmanın şekli ve özellikle de verimli tarım arazilerinin seçilmesi, bunun da üretim yapan vatandaşlarımızı mağdur edecek olması. Alınan kararda yer alan ‘acele’ İbaresi de yangından mal kaçırmaya benziyor” dedi.

Tuğlu: Neden tarım arazileri?

Akören Mahallesi ziyaretinde konuşan Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, bir çok hazine ve devlet arazisi varken Rüzgar Enerji Santralleri için tarım alanlarının seçilmesine bir anlam veremediklerini belirtirken, “Bizim karşı olduğumuz durum, kamulaştırmanın şekli ve yer seçimi. Bunun dışında bizim bu santrallere körü körüne karşı olmak gibi bir gayemiz yok. Alınan karar doğrultusunda hareket edilmesi durumunda, vatandaşın tarlaları yok pahasına kamulaştırılmış olacak ve gerek ülke ekonomisi, gerekse çiftçilerimiz bundan zarar görecekler. Tüm bunları göz ardı ederek ısrarla bu noktalara rüzgâr gülü yapılmak istenmesini anlamak çok zor. Tahminim odur ki, süreç içerisinde alınacak yeni kararlarla farklı bölgelerde de bu santraller yapılmak istenecektir” dedi.

“Yangından mal mı kaçırıyorlar?”

Tuğlu konuşmasına şöyle devam etti: “ Alınmış olan kararın içeriğinde yer alan ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından kamulaştırmanın acilen yapılması yönündeki ibarelerde, bu uygulamanın yangından mal kaçırırcasına hayata geçirilmek istenmesinin göstergesidir. Bu şekilde üreticinin tarlası yok pahasına kamulaştırılarak, 3-5 zengin daha da zenginleştirilecek, zaten ekonomik koşullar gereği zor ayakta duran çiftçilerimiz de daha fazla fakirleştirilecektir.”


“Burada amaç bağcıyı mı dövmek?”

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar uyarınca yapılacak olan rüzgâr güllerinin vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandığını görmekteyiz. Burada yaşayan halkın görüşlerini almadan, “ben yaptım oldu” anlayışıyla hareket etmek ne kadar doğru? Başta da belirttiğim gibi, karşı olunan rüzgar enerji santralleri değil, kamulaştırma yöntemi ve seçilen yerler. Burada amaç bağcıyı mı dövmek, yoksa bağdan üzüm mü yemek? Bunu iyi ayırt etmek zorundayız. Ancak görülen o ki, amaç bu kararla bağcıyı dövmek!

“Hizmet yönünden endişeniz olmasın”

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, köy statüsünden mahalleye dönüşle ilgili yeni yasayı da değerlendirirken, buralarda yaşayan vatandaşların hizmet bakımından endişe duymamaları gerektiğinin altını çizdi. Tuğlu bu konuyla ilgili olarak da şöyle konuştu: “ Asla hizmetin nasıl geleceği yönünde bir endişeniz olmasın. Belediye Başkanımız ve ekibi, göreve geldiklerinde söndürülmüş yedi belediyeyi teslim aldılar. Büyük bir sorumluluğun altından başarıyla kalkmasını bildiler. Çöp dahi toplayamayacaklarını iddia edenlere, en güzel cevabı geçen süreç içerisinde verdiler. Belediye Başkanımız, ilçe merkezinde ne varsa, etrafında da aynı yapıyı kurma anlayışı içerisinde hareket ediyor. Bu anlamda içiniz rahat olsun. Biz varız, sizin için yaparız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.