Yasaya gerek yok hodri meydan

Yasaya gerek yok hodri meydan
CHP İstanbul İl Başkanlığı, “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm Konferansı” düzenledi. Konferansta konuşan İl Başkanı Murat Karayalçın Başbakan Davutoğlu'nun hazırladığı saydamlık ve imar rantlarının vergilendirilmesiyle ilgili yasaya atıfta

Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, saydamlık ve imar rantlarının vergilendirilmesine yönelik açıkladığı paketin rafa kaldırıldığını hatırlatarak, “Sayın cumhurbaşkanı ‘Eğer bu düzenlemeyi yaparsanız siyaset yapacak kimse bulamazsınız’ demiş. Başka partileri bilmiyorum ama ben CHP İstanbul İl Başkanı olarak mal bildiriminde bulunuyorum, yasanın çıkmasını beklemiyorum. İlçe başkanlarımla birlikte mal bildiriminde bulunuyoruz. Yasaya gerek yok. Hodri meydan” dedi.

 

Örgütlenmeler tamamlandı

CHP İstanbul İl Başkanlığı, seçim çalışmaları kapsamında bugün Beşiktaş’ta bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde “Sosyal Demokrat Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm” konulu konferans gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansta CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın konuşma yaptı.

İl Başkanı Karayalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 11 Şubat 2015 Çarşamba Günü, İstanbul İl Merkezi’ni ziyaret edeceğini belirterek, “Sayın Genel Başkanımıza örgütümüzün seçim hazırlıklarıyla ilgili sunum yapacağız” dedi. İstanbul’da 3 seçim bölgesi itibariyle seçim yönetim merkezlerini belirlediklerini açıklayan Karayalçın, önümüzdeki günlerde bu merkezlerde çalışmaların başlayacağını kaydetti. CHP İstanbul İl Örgütü olarak İstanbul’un 936 mahallesinde de örgütlendiklerini de söyleyen Karayalçın, “Bu seçimde İstanbul’da kurulacak sandık sayısı 27 bin 500 olacak. CHP, 936 mahallenin tümünde ve 22 bin sandıkta örgütlenmelerini tamamlanmış durumda” dedi.

 

Yoksulluğu yeneceğiz

İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul 2015 programı kapsamında İstanbul ile ilgili 3 ana hedef etrafında çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “CHP olarak İstanbullulara bu kentte yoksulluğu yeneceğimizi taahhüt ediyoruz. 300 bin ila 500 bin kişinin yoksulluk sınırları içerisinde yaşadığı bu kentte halkımızdan yetki istiyoruz" diye konuştu. Yoksulluğu yenecekleri iddiasında bulunan Karayalçın, İstanbul 2015 programının ikinci amacı bu kentin depremin yıkıcı etkisine maruz kalmadan inşa edilebilmesi, üçüncü amacınınsa İstanbul'un yüksek bir yaşam kalitesine sahip olması gerektiği olduğunu belirtti.

Bu konferansı CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik ve kentsel dönüşümle ilgili ilkelerini belirlemek için gerçekleştirdiklerini kaydeden Karayalçın, “Bu konularda çalışma kurulları oluşturacağız. 30’ar kişilik çalışma gruplarında yer almak isteyenler adlarını bugün listelere yazdıracaklar. Seçimden sonra bu çalışma gruplarının sosyal demokrat belediyecilik ve kentsel dönüşüm konularında hazırladıkları raporları derleyeceğiz. Buradan bir nihai bir metin düzenleyeceğiz. Onu da İstanbul İl Kongresi’ne sunacağız. Partimizin ilk kongresinin onayından sonra kongre kararıyla bu rapor genel merkezimize sunulacak" ifadelerini kullandı.

 

 

 Biz mal bildiriminde bulunuyoruz

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, saydamlık ve imar rantlarının vergilendirilmesine yönelik açıkladığı pakette ilişkin görüşlerini de dile getiren Karayalçın, Başbakan Davutoğlu'nu eleştirdi. Davutoğlu'nun vergi düzenlemelerine yönelik yasayı çoktan başlattıklarını söylediğini anımsatan Karayalçın, "Ama gazetelerde çıkan bilgilerden öğreniyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanı ‘Eğer bu düzenlemeyi yaparsanız yani il ve ilçe başkanları mal bildirimi sunarsa siyaset yapacak kimse bulamazsınız’ demiş. Şu değerlendirmeye bakın. İmar rantlarının vergilendirilmesi, mal bildiriminde bulunulması durumunda AKP’nin siyaset yapacak il ve ilçe başkanı bulması zor olacakmış" dedi. CHP olarak hiç bir yasa ve düzenlemeye ihtiyaçları olmadan mal bildiriminde bulunduklarını belirten Karayalçın, "Yasaya gerek yok. Hodri meydan. Biz mal bildiriminde bulunuyoruz, bürün siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanlarını da yasaya gerek duymadan mal bildiriminde bulunmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.