Yat limanı meclisi gerdi...

Yat limanı meclisi gerdi...
Büyükçekmece Belediye meclis oturumunda 'Hazineye devredilen Marina'nın durumu konuşuldu. Meclise başkanlık eden Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Bilgin'i meclisten kovdu.

Akgün, ilçe başkan yardımcısını meclisten kovdu
2012 yılı Aralık ayı ikinci oturumu Muratçeşme gerçekleşti. Mecliste gündem dışı bir söz alan bağımsız belediye meclis üyesi Yücel Çebi, Akgün'e dönerek; 'Sayın başkan basında yat limanı ile ilgili bir takım iddialar yayınlandı. Bu durum ile ilgili bilgi verebilir misiniz?', diye sordu.
Bu soru üzerine Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 'Basında değil. Bir tek HABERDAR diye bir gazete var. Orada yayınlandı. Bu gazete zaten tetikçilik yapıyor. Ben bundan sonra dikkate almayacağım bu gazetenin yazdıklarını.'Diye konuştu.
Bu açıklama üzerine söz alan Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Bilgin ise ''Ben yıllardır Büyükçekmece'de yaşayan vatandaşım. Yazılan bu haberlerin yanlış olduğunu düşünmüyorum' diye konuşmaya başladığında, Akgün 'Sen kimsin bakalım açıklama yapıyorsun. Atın bunu dışarı' diye sert çıktı.
Akgün'ün bu çıkışı sonrası AK Partili belediye meclis üyeleri  İbrahim Bilgin'in koluna girerek dışarı çıkardılar. Daha sonra Ak Parti meclis üyesi Recep Alpaslan ve AKP'li üyelerden Gülbin Ceylan, Akgün'ün bu çıkışına  sert tepki göstererek 'Sadece HABERDAR'da yayınlanmadı bu haber. Ulusal gazetelerde de yayınlandı. Onlarda mı tetikçi. Sizin bu meclisten kimseyi kovmaya hakkınız yok' diye çıkıştılar.
Babayiğit önemsemedi!
Olay sonrası HABERDAR'ın görüşlerine başvurduğu, mecliste bulunmayan Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Celal Babayiğit 'Önemsenecek bir durum yok. Herkes kendi yaptığı ile anılır. Bizim arkadaşımız doğru olanı yaptı' derken, Ak Parti Büyükçekmece eski İlçe Başkanı İlker Gürbüz ise HABERDAR'ı konu ile ilgili bilgilendirerek, bu yapılan davranış Büyükçekmecelilere yapılan koca bir ayıptır. Bu olaya hiçbir Büyükçekmecelinin sessiz kalmaması gerekiyor diye vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum