Yemin krizinde çabalar dileriz iyi sonuçlansın

Yemin krizinde çabalar dileriz iyi sonuçlansın
Yeni Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı ilk açıklamada, TBMM’deki yemin krizine ilişkin olumlu gayretler sezdiklerini bildirdi.

Yeni kabinenin 2 saat süren ilk toplantısından sonra açıklama yapan Arınç, bakan yardımcılıklarının 15 gün içinde kararnameyle belli olacağını belirtti.  Bakanlar Kurulu’nda ilgili, bağlı ve ilişkili kurumların dağılımı da yapıldı. Danıştay, Arınç’ın görev sahası içinde olacak. Yargıtay Başkanlığı’na Nazım Kaynak, Danıştay Başkanlığı’na da Hüseyin Karakullukçu seçildiğinde Arınç, her ikisi de arkadaşı olduğu için, “Kurban olduğum Allah, verdikçe veriyor” açıklamasını yapmıştı. Arınç, dün Bakanlar Kurulu’ndan sonra görevlendirme listesini açıkladıktan sonra, sorulara da özetle şu karşılıkları verdi:

Temsilde eksiklik olmasın

(TBMM’deki yemin krizine ilişkin Çiçek’in çözüm çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?) İyi niyetli çabaların olumlu sonuçlanmasını dileriz. Gördüğünüz gibi TBMM çalışmalarına devam ediyor. İstiyoruz ki temsilde bir eksiklik olmadan tüm partiler parlamentoda bulunsunlar. Ant içerek görevlerine sayın milletvekilleri başlasın ve bu yasal süreç en güzel şekilde devam etsin. Bu çabaların sonunda partilerin eksik kalan yeminlerinin milletvekilleri tarafından ifa edilmesini bekliyoruz.

21 bakanın yardımcısı olacak

(Bakan Yardımcıları ne zaman belli olacak?) Bakan yardımcılıklarının hukuki niteliği, sosyal konumu ve atama usulleri, 15 gün içinde yayımlanacak bir kararname ile ortaya konulacak. Bunu takiben de bakanların, bakan yardımcısı olarak kendilerine siyasi konularda da danışmanlık yapabilecek, müsteşar ile bakan arasındaki konumu güçlendirebilecek bir şekilde atamalarını 3’lü kararname ile yapılacak. Bu konuyla ilgili Başbakanlık Müsteşarlığımızın ilgili bakanlıklarla yaptığı çalışmalar sonuçlanmak üzeredir. 21 bakanın, bakan yardımcısı olacaktır.

İlk talimat: Yola devam

(Sayın Başbakan’ın ilk talimatı ne oldu?) Durmak yok, yola devam. Ustalık döneminde 2023 Türkiye Vizyonu’nun izleri görülecek. Bu, fedakarca, uyum içinde bir çalışmayı gerektirir. Başbakanımızın talimatları elbette dışarıda nasıl konuşulduysa bugün kurulda bir hedef olarak arkadaşlarımıza gösterildi.           

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.